*Nettavisen* Sport.

Carroll hjalp United igjen

Manchester United kvittet seg med med keeperen Roy Carroll før årets sesong. Søndag hjalp han likevel laget til seier mot West Ham.

28.11.05 00:09

West Ham tok ledelsen allerede ett minutt ut i kampen på Upton Park, og publikum hadde så vidt rukket å sette seg etter hedringen av George Best, da Marlon Harewood sendte londonerne i førersetet.

Harewood, som begynte sesongen meget bra, hadde ikke scoret på ni kamper før denne kampen, da han plassert ballen under Edwin van der Saar i United-buret.

Sir Alex Ferguson hedret George Best fredag, og sa i den sammenheng at han håpet en spiller av samme kaliber kunne blomstre opp på Old Trafford, og nevnte Wayne Rooney som en potensiell kandidat.

Rooney svarte på sammenligningen ved å utligne for United bare tre minutter etter pause. Ji-sung Park hadde ballen på venstrekanten av 16-meteren, og ventet på det rette sekundet, før han tredde ballen gjennom til Rooney, som først fintet skudd og dermed etterlot seg Daniel Gabbidon på ryggen, før han tvang ballen under Roy Carroll fra sju meter. En meget flott scoring av unggutten.

Rooney var også sentral da United snudde kampen. Han kom til et farlig skudd fra ti meter som ble blokkert til corner. Så slo han den påfølgende corneren inn i feltet, og bakfra kom John O'Shea og banket ballen i mål etter en duell med Carroll. Situasjonen oppstod på Carrolls femmeter, og den tidligere United-keeperen opptrådde veikt og famlende, mot bestemt en O'Shea.

En klar keepertabbe.

United endret både resultat og karakter i kampen etter pause, og sifrene kunne utmerket godt ha vært klarere i favør av Manchester-laget, som med seieren befinner seg på andreplass i Premier League. De er på nåværende tidspunkt ti poeng bak Chelsea.

Sir Alex Ferguson takket etter kampen West Hams supporterer for den fantstiske applausen til ære for George Best.

- Vi skylder West Hams tilhengere mange takk. Jeg priser meg lykkelig for at vi fikk spille på en bane til en store fotballklubb i dag, som vet å sette pris på store fotballspillere.

Wayne Rooney fikk champagne-flaska etter kampen, som synlig bevis på at han var banens beste spiller.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.