Dermed ble det fullt medhold for Verdens antidopingbyrå (Wada), som gikk til CAS med krav om at straffen måtte skjerpes. Det internasjonale motorsykkelforbundet (FIM) utestengte opprinnelig italieneren i 18 måneder.

Den 30-årige Aprilia-føreren er en av profilene i MotoGP-klassen, men han avga positiv dopingprøve i forbindelse med VM-runden i Malaysia i fjor. Det ble påvist spor etter steroiden drostanolon i prøven, noe Iannone forklarte med at han hadde spist steroidinfisert kjøtt mens han var dehydrert.

CAS-dommerne konkluderte med at Iannone ikke har godtgjort at han fikk i seg stoffet gjennom mat. Blant annet er det ikke framlagt bevis for bruk av drostanolon i kjøttproduksjon i Malaysia.

– Vi kan ikke utelukke muligheten for at den positive prøven er resultat av infisert mat, men Iannone har ikke greide å legge fram overbevisende belegg for dette, skriver dommerne.

Iannone kaller avgjørelsen «den verste urett jeg kunne forestille meg» og sier at han vil kjempe videre for å renvaske seg.

– Alle som prøver å ødelegge livet mitt vil snart forstå hvor mye styrke som finnes i hjertet mitt, skrev han på Instagram.

(©NTB)