*Nettavisen* Sport.

CAS har mottatt Manchester Citys anke

ANKER: Manchester City, her ved manager Josep Guardiola, tar opp kampen mot UEFA.

ANKER: Manchester City, her ved manager Josep Guardiola, tar opp kampen mot UEFA. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Premier League-klubben tar opp kampen mot Champions League-straffen.

26.02.20 12:04

I midten februar ble det kjent at Det europeiske fotballforbundet har valgt å utestenge Manchester City fra Champions League de neste to sesongene.

BAKGRUNN: Manchester City utestenges fra Champions League

Bakgrunnen for avgjørelsen til UEFA er brudd på de såkalte økonomiske fair play-reglene fra Citys side. Forbundet har gransket tallene til Premier League-klubben i perioden 2012 til 2016 og mistenker at det har blitt tuklet med tallene.

Avgjørelsen om å utestenge klubben fra Champions League er imidlertid satt på vent fram til en anke i Idrettens voldgiftsrett er behandlet. Kort tid etter at UEFAs avgjørelse ble kjent, varslet City at de kom til å sende inn en anke til CAS.

LES OGSÅ: Manchester City utestenges fra Champions League: Dette sier reglene om hvem som skal erstatte klubben

Onsdag bekrefter CAS at de har mottatt denne anken. Flere engelske medier melder dette, blant annet journalisten Kaveh Solhekol i Sky Sports.

Det er fortsatt ikke kjent hvor lang tid CAS kommer til å bruke på å behandle anken, men skal Citys utestengelse opprettholdes allerede fra høsten av, må det trolig komme en kjennelse fra CAS før sesongstart i de europeiske ligaene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag