RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
John Hartson og WBA er ett av lagene vi har tro på lørdag.
John Hartson og WBA er ett av lagene vi har tro på lørdag.

CAS hører Wales-anke 12. mai

Sist oppdatert:
12. mai skal Idrettens voldgiftsrett behandle en anke fra Wales, som vil ha plassen til Russland i sommerens fotball-EM.

Waliserne mener at de bør utropes til vinner av omspillkampene i november, fordi russeren Jegor Titov testet positivt i forbindelse med den første kampen i Moskva. Han var likevel med da russerne vant returkampen i Cardiff.

Det walisiske fotballforbundet fikk ikke medhold i sin opprinnelige protest til Det europeiske fotballforbundet (UEFA), og har dermed anket saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

CAS kommer til å behandle saken 12. mai, og nødvendigvis må den behandles som en hastesak ettersom det da er akkurat en måned til Russland skal møte Spania på EMs åpningsdag.

Titov var ubenyttet reserve i den første kampen, som endte 0-0. Resultatet av dopingprøven forelå ikke før returkampen fire dager senere, og han spilte 59 minutter da Russland vant 1-0. Titov er utestengt, men laget fikk ingen straff.

Det walisiske fotballforbundet har i sin anke til CAS bedt om at "første og/eller annen kamp i omspillet gis til Wales med sifrene 3-0, og/eller at Russland diskes fra EM og erstattes av Wales".

Utfallet av CAS-behandlingen vil avgjøre om Norges forrige Ullevaal-motstander (Russland) eller den neste (Wales) blir EM-nasjon. I praksis kan nok de walisiske landslagsspillerne trygt bestille feriereiser under EM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere