Det opplyser CAS i en pressemelding torsdag ettermiddag. Der kommer det fram at det ansvarlige panelet nå skal diskutere og forberede sin beslutning i saken.

– Selv om det er vanskelig å forutsi nøyaktig hvor lang tid denne prosessen vil ta, forventes det at partene vil bli varslet om avgjørelsen innen utgangen av dette året. Når den nøyaktige datoen er klar, vil CAS publisere et kort notat på sitt nettsted med beskjed om når og hvordan beslutningen skal kunngjøres, skriver voldgiftsretten i Lausanne.

Russlands antidopingbyrå (Rusada) og Verdens antidopingbyrå (Wada) har deltatt i høringen, som har foregått mandag til torsdag denne uken, delvis via videolink.

Saken dreier seg om anken fra Rusada mot Wadas fireårige utelukkelse av russerne fra OL, Paralympics og alle andre store mesterskap.

Wada mener at data og prøver fra det mye omtalte antidoping-laboratoriet i Moskva ble tuklet med før de ble overlevert til Wada i januar 2019. Dermed besluttet det internasjonale antidopingbyrået i desember i fjor å utestenge Rusada.

Samtidig ble Russland utestengt i fire år fra å arrangere eller delta i internasjonale mesterskap. Rusada bestemte seg raskt for å anke avgjørelsen til CAS og hevder at de ikke har gjort noe galt.

(©NTB)