*Nettavisen* Sport.

Casillas' benkemareritt ikke over

Foto: Getty / All Over Press

Selv om José Mourinho er borte, er Iker Casillas' benketilværelse i Real Madrid fortsatt en stor «snakkis» i Spania.

20.08.13 08:36

32-åringen er en keeperlegende, men det siste året har vært alt annet enn fornøyelig for Casillas. I Mourinhos siste Real-sesong ble han satt i kulden etter en kontrovers med ekstreneren.

De fleste tok det derfor som en selvfølge at Casillas ville være tilbake som førstekeeper med Carlo Ancelotti som hovedtrener i Real Madrid.

Den teorien holdt ikke. I stedet valgte Ancelotti kontroversielt å vrake keeperikonet til fordel for Diego López i 2-1-kampen mot Betis i den spanske serieåpningen søndag. 31-åringen ble hentet inn i januar og nøt tillit under Mourinho.

– Små detaljer
Avgjørelsen var såpass dramatisk at Ancelotti etter kampen måtte forklare seg til Real Madrids eget nettsted.

– Beslutningen ble tatt på små detaljer. Diego López ble valgt til denne kampen, så får vi se til neste kamp. Jeg snakket med Iker, som er veldig profesjonell. Han vil spille, og det er bra, sa italieneren.

Spørsmålet er hvor lenge Casillas tolerere å spille annenfiolin i klubben han har tjent i hele sin karriere. Han er tross alt blitt kåret til verdens beste keeper de siste fem årene og har vært den ubestridte ener på Spanias suksessrike landslag.

Får støtte
Casillas' situasjon i Real Madrid forbløffer mange. Blant dem er Barcelona-rival Victor Valdés.

– Jeg blir aldri trøtt av å se Casillas gjøre redninger jeg ikke trodde var mulig å få til, sier keeperkollegaen.

Iker Casillas debuterte for Real Madrid i 1999. Han har vunnet fem seriegull og gått til topps i mesterligaen to ganger med hovedstadsklubben. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.