- Hvis man har en keeper som Iker Casillas, som har vært fundamentalt viktig i mitt arbeid med Spania, så har man alltid en sjanse, sa den avtroppende treneren på mandagens pressekonferanse ifølge Euro 2008.

Aragones gir seg etter mesterskapet og ser tilbake på hvilke fundamentale faktorer som har forandret seg i spansk fotball i løpet av hans æra.

- Jeg tror det var et lite handicap at vi alltid har måttet snakke om hvordan vi aldri har kommet oss forbi en kvartfinale før, fortalte Aragones.

Ti av ti
Han mener at det ikke skal gå an å spille bedre enn et lag for så å ende opp med et tap, og at det følgelig er viktig og i det minste sørge for at man ikke taper dersom ikke har vinnersjanser.

En stor floskel muligens, men det er her Aragones trekker frem viktigheten av å ha en keeper av Casillas sin klasse som kan gjøre det store i eksempelvis straffesparkkonkuranse.

- Ti av ti i alle aspekter - både som keeper, kaptein og menneske, sa Aragones om sin redningsmann.

Takker fans og kritikere
Til tross for Spanias semifinalejubel understreket Aragones fortsatt at han kommer til å gi seg som landslagstrener etter mesterskapet.

Treneren benyttet anledningen under mandagens pressekonferanse til å takke sine supportere og også sine kritikere som har gitt han en ekstra runde i tenkeboksen over beslutninger og valg han har tatt.

- Jeg er stolt av at arbeidet mitt blir sett på som positivt og at jeg kan etterlate meg en meget god tropp av spillere, sa Aragones.

Les flere saker i vårt EM-magasin!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).