Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Casper Ruud klar for hovedrunden i Australian Open

VANT KVALIFISERING: Tennisspilleren Casper Ruud går videre til hovedrunden i Australian Open, etter 6-2, 6-7 (2-7), 6-1 mot Ernesto Escobedo.
VANT KVALIFISERING: Tennisspilleren Casper Ruud går videre til hovedrunden i Australian Open, etter 6-2, 6-7 (2-7), 6-1 mot Ernesto Escobedo. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Australian Open-klare Casper Ruud vil heller møte en annen kvalifiseringsspiller enn en høyt seedet spiller i 1. runde.

Ruud slo amerikanske Ernesto Escobedo 2-1 i sett i kvalifiseringsfinalen til Australian Open natt til søndag. Mandag eller tirsdag spilles første runde av Grand Slam-turneringen. For tenniskometen blir det første gang i karrieren.

Søndag morgen norsk tid ble Ruuds motstander trukket, og Quentin Halys blir neste hinder for 19-åringen i hovedrunden av Australian Open. Franskmannen er fem plasser over Ruud på verdensrankingen.

- Han er slagbar

- Det er en ok trekning, men han er slagbar. Han har en god serve og en ganske god backhand, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

Ruud ble første nordmann på 17 år til å ta seg til hovedrunden i en Grand Slam-turnering da han slo Ernesto Escobedo søndag.

Mandag kommer 19-åringens debut. Kampen mot Halys, som er nummer 132 på verdensrankingen, blir spilt i løpet av ettermiddagen i Melbourne lokal tid. Selv er Ruud rangert som den 137. beste spilleren i verden.

- Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form, sa 19-åringen til NTB søndag.

Før trekningen var Ruud åpen for hvilken motstand som helst.

- Det er ikke krise uansett hvem det blir, sa en stolt og blid Ruud.

- Det blir kult å spille i morgen eller tirsdag. Det blir min største kamp i karrieren så langt, sa Ruud.

Vil ha mer

Et av sesongens store mål er nådd. Neste store milepæl sier Ruud at han må hjem og gruble litt på – før han sier:

- Det blir å vinne første runde. Man vil alltid gå for mer selv om man har klart noe bra allerede. Jeg skal ut og kjempe, sier Oslo-gutten.

De tre seirene i kvalifiseringen til turneringen har gitt stortalentet enda mer selvtillit.

- Jeg føler jeg er matchsterk for tiden og har spilt mange gode kamper. Jeg har vært best på viktige baller. I avgjørende sett har jeg vært sterk til tider. Det hjelper å ha selvtillit og være i fysisk bra form.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!