C.RUUD – A. RAMOS VIÑOLAS 7–6 (7-1), 7–6 (11-9), 6-2.

Casper Ruud (23) viste at han hadde til hensikt å vinne sin første proffkamp i Wimbledon i de to første og tøffe settene mot veteranen Albert Ramos Viñolas (34).

Oppgjøret i 1. runde av den ærverdige Grand Slam-turneringen i London ble stanset to ganger i løpet av de nevnte settene grunnet regnvær.

Det skjedde første gang på stillingen 3–2 til Ruud i første sett. Andre avbrudd kom etter over to timers spill, da nordmannen akkurat hadde sikret seg 2–0 i sett.

Da kampen ble satt i gang igjen, fjernet Ruud all tvil og tok seg komfortabelt videre til andre runde.

– Det er helt rå serving, rett og slett. Hvis Casper fortsetter å serve slik som han har gjort i dette tredje settet, så skal vi slett ikke avfeie han mot så veldig mange spillere. Vi vet at toppnivået er der, det handler om erfaringen på dette underlaget, sier Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Les også: Formel 1-topp rykter konsekvensene: – Kan ende i retten

Tre strake sett

Det var knyttet spenning før kampen, ettersom at Ruud er kjent for å være langt svakere på gress sammenlignet med grus.

Under French Open for omtrent en måned siden tok nordmannen seg helt til finalen på grusbanen i Paris, men ble et nummer for liten mot Rafael Nadal.

Etter å ha vunnet de to første settene med minimal margin, var Ruud fullstendig dominerende i det tredje settet, og vant til slutt 3–0 i sett.

Viñolas servet svært svakt i det tredje settet, og var aldri i nærheten av å hente inn den norske 23-åringen.

Dramatikk i andre sett

Det andre settet sikret 23-åringen seg takket være en dramatisk opphenting i tiebreak nummer to for dagen.

Ruud reddet seg først unna fire settballer imot, før det oppsto en særdeles marginal situasjon da Ramos Viñolas hadde spilt seg til settball nummer fem.

Linjedommeren på spanjolens side dømte først et Ruud-slag ut, og Viñolas trodde han omsider hadde vunnet tiebreaket og utlignet til 1–1 i sett.

Men den norske motstanderen ba om en elektronisk sjekk med «hawkeye»-systemet. Ruud viste seg å ha rett i det. Ballen traff så vidt utkanten av grunnlinja, og var dermed inne.

Dermed måtte poenget spilles på nytt, og Ruud gikk seirende ut av den neste ballen. Deretter greide Oslo-gutten å spille seg til egne settballer og etter hvert hale i land 11–9 i det tette siste-gamet.

Les også: Rivalen henter keeper fra Rosenborg

Lang regnpause

Åpningen på kampen gikk etter planen for Casper Ruud mot spanske Albert Ramos Viñolas i 1. runde av Wimbledon mandag.

Tennisstjernen fra Snarøya TK holdt serven sin i alle sine tre første forsøk, og hadde tre breakballer i motstanderens andre servegame.

Viñolas berget seg imidlertid unna å bli brutt etter iherdig kjemping. På stillingen 3–2 til nordmannen ble spillet avbrutt på grunn av lett regn i lufta og et fuktig banedekke.

Ruud og Viñolas rakk bare å spille en knapp halvtime før været satte en stopper for alle Wimbledon-kampene som pågikk på samme tidspunkt.

Etter nesten to timers opphold kom kampen i gang igjen. Den fortsatte i et ganske lignende bilde. Med Ruud holdt serven sin temmelig enkelt, og en Ramos Viñolas som strevde mer, men unngikk å bli brutt.