Gå til sidens hovedinnhold

Casper Ruud møter rutinert servekanon i Wimbledon

Trekningen av 1. runde i tradisjonrike Wimbledon kunne gått bedre for det norske tennishåpet.

Den rutinerte amerikaneren John Isner (34) blir motstander for Casper Ruud (20) i første runde av sesongens neste Grand Slam-turnering.

Det ble klart da trekningen for hovedturneringen i Wimbledon ble gjort fredag.

Isner (34) er kjent for å ha en av ATP-sirkusets aller sterkeste server. Han ligger som nummer 12 på verdensrankingen.

Amerikaneren tok seg helt til seminfinalen i fjorårets Wimbledon-turnering, noe som også er hans beste resultat i karrieren på London-gresset. Da det ble spilt OL på de samme banene i 2012 kom Isner seg til kvartfinalen.

Isner er i tillegg kjent for å ha spilt i flere av tidenes lengste tenniskamper, og også disse fant sted på de verdenskjente gressbanene til All England Lawn Tennis and Croquet Club i Sørvest-London.

Har flere verdensrekorder

I 2010 vant han i fem sett mot franske Nicolas Mahut, og der det avgjørende settet gikk helt til de forbløffende sifrene 70-68(!). Bare det siste settet tok lengre tid å fullføre enn noen annen tenniskamp hadde gjort på det tidspunktet. Kampen begynte 22. juni, men ble ikke fullført før to dager etterpå, etter elleve timer og fem minutters spill.

Isner satte i den samme kampen verdensrekord i antall serveess med 113. Også motstander Mahut (103 serveess) slo kroaten Ivo Karlovics tidligere rekord på 78 serveess i samme kamp.

Fjorårets semifinaletap mot sørafrikanske Kevin Anderson har status som den fjerde lengste kampen i historien. Da måtte Isner strekke våpen med 24-26-nederlag i femte og avgjørende sett.

En fellesnevner for de nevnte maratonkampene, og de fleste andre oppgjør den 2,08 meter høye Isner spiller, er at det er usedvanlig å bryte servegamene hans.

Casper Ruud har aldri tidligere spilt i hovedturneringen i Wimbledon. Han røk ut i første kvalifiseringsrunde i fjor, men er direktekvalifisert i år på grunn av den sterke rankingen han har oppnåd etter vårens sterke spill.

Ruud er i øyeblikket nummer 60 på verdensrankingen til ATP. Det er en plass ned fra hans beste plassering noensinne som ble oppnådd tidligere i juni.

Federer og Nadal på kollisjonskurs

Rafael Nadal (tredjeseedet) og Roger Federer (andreseedet) havnet på samme side i trekningen og risikerer først å møte hverandre i semifinalen.

Ingen av dem kan møte førsteseedede Novak Djokovic før i en eventuell finale.

Sveitseren Roger Federer åpner mot Lloyd Harris fra Sør-Afrika i 1, runde. Spanjolen Rafael Nadal skal opp mot japaneren Yuichi Sugita.

Serberen Novak Djokovic møter tyske Phillip Kohlschreiber i 1. runde.

Les også

Sykkeltalentet Tobias Foss blir proff i storlag

Les også

Lucy Bronze bet seg merke i norske uttalelser før kamp

Kommentarer til denne saken