RUUD/BLUMBERG - GLASSPOOL/HELIOVAARA: 1-6, 6-3, 3-6, 6-3, 4-6

Casper Ruud og William Blumberg tapte 2-3 i sett for Lloyd Glasspool og Harri Heliovaara og er ute av doubleturneringen i Wimbledon.

Britiske Glasspool og finske Heliovaara er seedet som nummer 15 i turneringen og har vunnet flere ATP-turneringer sammen tidligere. De kom seg til kvartfinalen i Roland-Garros nylig.

Det så ikke lyst ut med norske øyne etter det første settet, men deretter spilte Ruud og Blumberg seg godt opp og tok kampen til fem sett. Det ble likevel tap etter at de ble brutt i siste servegame.

Ruud og amerikanske Blumberg tapte med sifrene 1-6, 6-3, 3-6, 6-3, 4-6. Ruud har en kvartfinale fra Wimbledon i fjor som beste Grand Slam-resultat i double.

Fredag tok den norskamerikanske duoen seg videre i en lang kamp mot Nicolas Barrientos og Miguel-Angel Reyes-Varela. Den skulle egentlig spilles torsdag, men regn førte til at kampen måtte avsluttes fredag ettermiddag.

Overlegent førstesett

Lørdag ble Ruud og Blumberg til tider spilt av banen i det første settet. Glasspool og Heliovaara spilte godt og skaffet seg en sunn ledelse med 5-1. Deretter servet de selv inn settseieren.

I det andre settet var Ruud og Blumberg mer med og gikk tidlig opp i 4-1-ledelse. Ruud servet godt og slo inn flere poeng for duoen som til slutt vant settet 6-3.

Glasspool og Heliovaara brøt tidlig i det tredje settet og ga ikke fra seg egne servegame. Dermed skaffet de seg fordelen med 2-1 i sett. Det fjerde settet åpnet jevnt med 3-3 før Glasspool og Heliovaara fikk en mulighet til å bryte serven.

Brudd

Ruud servet sterkt og greide å avverge bruddet, som på lang vei trolig hadde avgjort oppgjøret. I det påfølgende gamet fikk Ruud og Blumberg muligheten til å bryte, noe de tok vare på. Dermed servet de inn seieren og tvang fram et femte og avgjørende sett.

Det gikk helt til 5-4 i favør Glasspool og Heliovaara før de brøt Blumbergs serve. Dermed er de videre til 3. runde på bekostning den norskamerikanske duoen.

Ruud røk ut av singleturneringen i 2. runde.

(©NTB)