ZHIZHEN ZHANG – CASPER RUUD (6-4, 4-6, 1-6, 4-6):

Ruud møtte den kinesiske sensasjonsmannen Zhizhen Zhang i den 3. runden av French Open lørdag formiddag, og kineseren ga lenge Ruud en tøff kamp i solsteiken i Paris.

Zhang overrasket og vant det første settet 6–4. Spillet satt ikke skikkelig for nordmannen, og flere ganger kunne man se at han var tydelig frustrert.

Ruud kom imidlertid sterkt tilbake, og til slutt var det ingen tvil om at det var nordmannen som skulle videre i Grand Slam-turneringen.

Snarøya-mannen vant de neste settene 6-4, 6–1 og 6–4. I fjerde kamp møter Ruud enten Nicolas Jarry eller Marcos Giron.

Etter kampen var Ruud ærlig på at han slet stort i første sett.

– Det var veldig tøft. Jeg var frustrert i starten. Jeg startet ikke så bra jeg håpte på, mens han spilte veldig bra. Jeg klarte egentlig ikke å finne noen hull i spillet hans, sier Ruud i intervju med stadionspeakeren.

Flere ganger kunne man høre nordmannen banne og rope ut i frustrasjon i det første settet. Discoverys tennis-ekspert Christer Francke sier etter kampen at han ble overrasket over å se denne siden av Ruud.

– Han prater litt på norsk til seg selv, og klager litt og banner litt. Det er litt uvanlig å se Casper gjøre de tingene der. Men han spiller det av seg etter hvert, sier han.

Eksperten gir imidlertid Ruud honnør for spillet i resten av kampen. 24-åringen mener selv at det andre settet ble vendepunktet på kampen.

– Det ga meg selvtillit og jeg begynte å spille bedre og bedre, sier Ruud.

Klaget til dommeren

Det ble en tung start på matchen for Ruud sin del. Zhang brøt nordmannen i første game, før kineseren fulgte opp med god serving. Dermed lå Ruud raskt under 2–0.

Ruud brøt imidlertid tilbake på 4-4, men kineseren ga på ingen måte opp av den grunn og vant Ruuds neste servegame, før han gikk hen og vant settet 6–4.

Underveis i settet irriterte Ruud seg over ballene, og han så seg etter hvert nødt til å si fra til dommeren. Han viste fram en ball med mye grus på seg.

– Det er en beskjed til ballguttene her om at de ikke skal dytte ballene ned i grusen. Han sa det føltes som å slå på en kilo med grus når han slo på ballen, sa Discoverys kommentator Christer Francke.

Ruud fant aldri helt flyten i det første settet, og flere ganger kunne man tydelig se at 24-åringen var frustrert over eget spill.

– Det er unødvendig. Det var noen håpløse forehand-feil i slutten. Han begynte å serve veldig bra etter hvert i kampen, men på de to siste servegamene server han for dårlig, sa Discoverys tennis-ekspert Øivind Sørvald om Ruud sitt spill.

Snudde kampen

Nordmannen slo tilbake da han brøt kineserens andre serve i det andre settet og gikk opp i 3-1-ledelse. Zhang svarte imidlertid umiddelbart med å bryte Ruuds serve, før han utlignet til 3–3. Ruud vant likevel settet etter han også brøt kineserens femte servegame.

Ruud fortsatte storspillet i det tredje settet da han brøt kineserens andre og tredje servegame, og kunne dermed selv serve inn det tredje settet til 6–1.

– Han er roligere, mer konsentrert og irriterer seg ikke like mye. Han har fått spillet til å gli litt bedre, sa Francke etter Ruuds overlegne settseier.

24-åringen hadde alt i egen hender i det fjerde settet, hvor han satte inn nådestøtet og brøt Zhangs tredje servegame. Ruud servet så inn settet og seieren til 6–4.