RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Castro tilgir desertør-boksere

Sist oppdatert:
Presidenten lover rettferdig behandling av de to bokserne som rømte forrige måned.

Den omstridte saken om de to amatørbokserne som i forrige måned rømte i forbindelse med Pan-Am lekene i Brasil har fått en ny vending.

Søndag ettermiddag norsk tid befant Guillermo Rigondeaux (25) og Erislandy Lara (24) seg igjen på kubansk jord, der de ble tatt imot av politiet og fraktet til hemmelige adresser.

Lover mild straff
Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press (AP) har president Fidel Castro i en pressemelding lovet at de to bokserne vil behandles rettferdig og ikke motta "for strenge straffer".

Videre opplyser Castro at Rigondeaux og Lara senere vil tildeles arbeid som står i henhold til deres kunnskap og erfaringer, men det er foreløpig uklart om det betyr at de to stjerneamatørene vil få fortsette sine karrierer eller ikke.

Favoritter
Guillermo Rigondeaux og Erislandy Lara er per i dag henholdsvis olympisk og verdensmester i sine respektive vektklasser og klare medaljekandidater ved neste års OL i Beijing. Men kubanske myndigheter har tidligere vraket topputøvere fra landslaget dersom det har vært mistanke om desertering eller som straff på rømningsforsøk.

Ved enkelte anledninger har såkalte risikoutøvere blitt tvunget til å legge opp helt og fått tildelt annet idrettsrelatert arbeid.

Symbolsk seier
Cuba har i løpet av det siste tiåret opplevd at en rekke av sine beste utøvere innen flere idretter - og spesielt innen boksing og baseball - har rømt i forbindelse med treningsopphold eller konkurranse i utlandet.

Slike saker vies normalt ingen oppmerksomhet av det statskontrollerte media-apparatet på øya, men ved tilfellet som gjelder Rigondeaux og Laras tilbakekomst har pressen imidlertid fulgt utviklingen daglig.

Kubanske myndigheter anser nå de to boksernes tilbakekomst som en viktig symbolsk seier i kampen mot bokseemigreringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere