*Nettavisen* Sport.

«Casuals» ut av Hordene

Foto: (Scanpix)

Viking-ledelsen stiller seg bak Vikinghordenes avgjørelse om stenge ute en undergruppe av såkalte «casuals».

02.02.11 11:03

(Rogalands Avis): Styret i Vikinghordene har utestengt ti personer tilhørende undergruppen «F19» fra supporterklubbens felt.

- Det er et styremøtevedtak på at vi skal utestenge minst ti personer, men jeg vil ikke kommentere denne saken overhodet, sier Vikinghordenes styreleder Geir Inge Fiskebekk til Rogalands Avis.

Rogalands Avis kjenner til at Vikinghordene ser på gruppen som såkalte «casuals», og det skal være årsaken til utestengelsen.

Saken ble behandlet på ny på gårsdagens styremøte i supporterorganisasjonen, og Fiskebekk varsler at Vikinghordene vil komme med en offisiell uttalelse i løpet av kort tid.

Viking skal hjelpe til
Vikings sikkerhetssjef Gisle Oseberg er informert om utestengelsen, og støtter styret i Vikinghordenes avgjørelse. Også Oseberg ser på denne gruppen som såkalte «casuals».

- Vi skal hjelpe Hordene med å sørge for at disse personene ikke kommer inn på Vikinghordenes felt mer, men de er foreløpig ikke utestengt fra Viking stadion, sier Oseberg.

- Er det casuals på Viking stadion?

- Ja, vi ser dem jo. De står oppe på sin rad på Hordene-feltet, men det har ikke kommet meg for øret at de har gjort noe galt i forhold til det å være på stadion. Vi har imidlertid fått meldinger flere ganger gjennom forrige sesong om at denne gruppen skal ha oppført seg truende mot dem som står rundt dem, sier Oseberg.

Undergruppe av Hordene
Rogalands Avis kjenner til at ledelsen i Vikinghordene anser den utestengte gjengen som en undergruppe av supporterklubben, som ikke føyer seg etter resten av medlemmenes bestemmelser. De skal gå i sivile klær, og aldri i supporterutstyr. Flere av de ordinære medlemmene har rapportert at de har mottatt trusler og blitt spyttet på av den såkalte «F19»-grupperingen.

- Jeg har lest utvisningsvedtaket fra Vikinghordene, og vi er enige i at disse personene bør utestenges for brudd på regelverket. Hordene skal være en mest mulig ensartet gjeng. Disse personene nekter å innordne seg, og da ønsker ikke Hordene å ha dem med, sier Oseberg.

På VGs debattforum debatteres denne saken heftig, og flere av dem som er utestengt hevder de ikke har gjort noe galt, og ei heller forstår hvorfor de er utestengt. Gruppen selv hevder de ikke har tilknytning til casualmiljøet.

Det har ikke lykkes Rogalands Avis å få tak i noen av de utestengte medlemmene.

Les flere saker hos Rogalands Avis

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.