*Nettavisen* Sport.

Cato tror mest på Tunge Faks

Cato Antonsen anser Tunge Faks som sin beste sjanse i V75 på Leangen lørdag. Her kan du lese hvordan han og andre kusker vurderer vinnersjansene.

13.04.07 16:44

V75-1
- På Nossum for tre uker siden vant 7 Ferda ei lokalkjøring på 32-tallet og jeg kunne kjørt en del raskere, men jeg visste ikke helt hvor hun sto og tok det rolig til slutt. Jeg ble skikkelig optimist da og trodde at jeg endelig hadde henne i orden. Mandag var vi på Leangen og kjørte hurtig, og Garberg var ok fornøyd, men i forkant måtte jeg varme henne lenge og vel fordi hun var stokk stiv. I etterkant fikk vi behandlet henne med nåler og jeg har mosjonert forsiktig de siste dagene. Travet fungerer fint når hun har blitt varm, men jeg er spent på hvor mye det har å si for løpet sin del. Det er et outsiderpreg over henne, men hvis hun fungerer, så er hun ikke noe dårligere enn de andre. De som spiller, bør ha henne med hvis de garderer med fem-seks hester, sier hoppas trener Stein Schjelderup.

- Jeg har kun kjørt 12 Theoblessa én gang tidligere. Da feilet hun som vinner. Jeg gleder meg litt til å kjøre denne «skøyeraktige» hoppa. Med humøret på topp og riktig gangart, rekker hun en godt stykke i dette selskapet. Sist var kun Briskebyrappa foran i mål, påpeker Cato Antonsen.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

V75-2
- 2 Lannem Jerven var ikke like god sist som ved de fire seiersløpene. Likevel synes jeg han leverte en fullt godkjent innsats over stayerdistanse. Jeg tror sprint er en fordel, og han må ses med en god mulighet igjen. Selv om han har tjent mye penger på kort tid. Han løser hyggelig på startsiden, men er ikke blant de aller kjappeste. Vi er uansett sikret en fin posisjon, så jeg vil være med så godt det går på startsiden. Jeg er optimist igjen, men jeg anbefaler gardering, sier Cato Antonsen.

- Taktikken min bak 6 Ramstad Eld er ganske enkel, det blir å kjøre det som går hele veien. Hesten er mer enn sterk nok, og sist kjentes han ut som han var den gode gamle som i de beste løpene i fjor. Proppene satt i over mål og hesten hadde mer krefter spart. Jeg reiser opp med Ramstad Eld og vil prøve å slå Lannem Jerven, som ikke var helt på topp sist. Har han en dårlig da, står vi klar til å overta. Reisen takler han veldig fint, han både spiser og drikker godt, så den biten er jeg ikke redd for, forteller Jan Rune Gaustad.

V75-3
- 5 Nice Tribute årsdebuterte med en fin andreplass bak Big City Gangster, og sist i Bergen gikk han et prima løp til seier. Jeg føler vi vant veldig kontrollert på den sterke tida 15.5/2120m. Når vi nå reiser så langt med Nice Tribute, er det selvfølgelig fordi vi føler at vi har noe å fare med. Dette er en hest vi har litt ambisjoner med og V75 kommer til å bli hovedoppgavene utover sommeren. På lørdag er forutsetningene perfekte og han er god på volte. Om vi ikke får teten, går han godt bakfra også. Det er et langt oppløp på Leangen og en er ikke avhengig av å sitte foran for å vinne løpene. Formen virker til å være skikkelig på gang, så jeg har god seierstro foran dette løpet. Eneste jeg ikke har full kontroll på, er hvordan han reiser. Jeg reiser i hvert fall opp til Trøndelag med en god følelse lørdag, medgir Åsbjørn Tengsareid.

- 7 Jenkas Tuffing var en helt annen hest på Jarlsberg. Når han nådde teten ble han skikkelig bøs og vant lett. Normalt ville jeg jublet for dette sporet, men jeg tror ikke han kan utnytte det. Han er ikke spesielt rask ut og jeg må satse på å kjøre frem når det verste startrushet har roet seg. Jeg regner med at tetposisjonen er besatt, men jeg er ikke redd for å gå i dødens, det er han vant til. Det skal være en god sjanse, men det er litt tøffere imot her enn for Nicole In One, vurderer Frode Hamre.

- 9 Creeks Tamina har fått et fint spor, så her er det bare å kjøre rett fram. Hun er avhengig av å få heng i det lengste, men da har hun alltid en god pollett til slutt. Derfor er hun mer avhengig av hva de andre gjør og hvordan løpet utarter seg. Formen er absolutt på topp, og på Leangen avgjorde hun lett da åpningen kom. Hjemmebane er en stor fordel for henne, siden hun ikke er så flink til å reise. I Bergen nest sist, hadde hun hatt en dårlig tur nedover, men gikk likevel veldig bra til slutt. Hun er aktuell på gardering og kan vinne med full klaff, uttaler Bjørn Garberg.

V75-4
- 3 Tunge Faks er en hest med enorm kapasitet, men det er ikke alltid travet fungerer. Vi kjørte feilfritt sist, klarer vi det igjen er det trolig snakk om en vinner. Startsiden kan være litt kritisk, men løser han den floken kan det være nøkkelen til seier. 4-åringen er ikke blant de enkleste å kjøre, men da er det desto mer moro om det går veien. Jeg er optimist, sier Cato Antonsen om sin beste mulighet lørdag.

V75-5
- Tidligere var 2 Nuclear Winter usikker og redd når hester kom rundt han, i tillegg ble han stressa bak bilen, spesielt når han sto i første rekke. Det ser ut til at han har stabilisert seg en del, men jeg stoler ikke helt på ham enda. Han taper ut bak bilen så jeg safer i stedet for å pushe ham til å løse. Nå er oppløpet på Leangen såpass langt, at han med sine gode spurtegenskaper tar mange til slutt. Dessuten tåler han å gjøre litt underveis også. Sist satt han hermetisk fast med masse krefter igjen, og i trening kjennes han veldig fin ut. Det er en god trippelsjanse, men det må klaffe en del for at han skal vinne, sier Frode Hamre.

- Vi har i grunnen ventet på dette løpet for 7 Mama's Jack og satt ham opp deretter. Jeg har en god følelse på Mama`s Jack, og han har et helt riktig løp. Sporet kunne gjerne vært litt lengre inn, men han er lynrask og han kan godt ta teten direkte fra dette sporet. Sprintdistanse er en stor fordel for ham og jeg håper å kunne lede helt til mål er passert. Problemet tidligere har vært at han har vært i overkant bøs og stri, men det virker til at hesten har modnet litt i løpet av vinteren og kanskje ligger han ikke så hardt på lørdag. Vi kjører med draskylapper og lar ham få gå åpent til å begynne med, da er det større sjanse for at har er regulerbar under løpet. Han tåler å gjøre løpet selv og han har en større vinnermulighet enn Creeks Tamina, som må ha det mer servert, sier Bjørn Garberg.

V75-6
- 2 King Photo A.M. var meget god i Drammen bak Nisse Lenson og Nicole in One. Sporet er også veldig bra. Jeg er litt usikker på motstanden, for jeg ser han blir lite betrodd i tipsene fra Trøndelag. Likevel synes jeg han skal regnes tidlig etter det han viste sist, sier Cato Antonsen.

- 7 Lady Arbuthnott har vært veldig lenge borte og slitt med knærne sine store deler av førjulsvinteren. Det er enda for tidlig for henne og hun starter mest siden det er hjemmebane. Jeg har kjørt to hurtigarbeider med henne og hun er myk og rytmisk i travet, men hun har ingen form enda. Vi kjører for en premie, kommenterer Bjørn Garberg.

- Bakspor passer helt fint for 9 Nicole In One. Startsiden er litt kritisk for ham, så fra niendespor har vi god sjanse på feilfri avgang. Han er ikke avhengig av å være med i front for å vinne, noe han har vist ved to anledninger. På Bergen var han helt enorm da han galopperte og tapte mye terreng. Likevel var han råsterk og leverte en spurt det luktet svidd av ned oppløpet til andreplass. Formen er på topp, forutsetningene er perfekte og svingene tror jeg han takler. Det skal en meget god hest til for å slå oss feilfritt, og han er min aller beste sjanse for dagen, sier Frode Hamre.

V75-7
- 6 Storeng Stil er hardt ute her og har hundre tusen for lite i grunnlag. Vi klarer ikke å utnytte sporet og vi må være glade hvis det blir premie, mener Bjørn Garberg.

- 11 Rigel Elden er det en stund siden jeg har kjørt, men han imponerte sist. Nå står vi vanskelig til på tillegg og forutsetningene er langt verre. Det blir kanskje vanskelig å gjenta, men en trippelplass bør være innen rekkevidde. Med klaff kan det gå helt til topps, avslutter Cato Antonsen.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.