RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Catos røde rubin vinner igjen

Sist oppdatert:
Vi har stor tro på at Rubin vinner V5-finalen på Jarlsberg i kveld, og spiller samlebonger på de to største forslagene.

Klikk her for Nettavisens V5-tips

Vi synes det ligger an til relativt små premier denne fredagskvelden, og satser derfor på reprise av tirsdagens herlige samlebongfest.

Allerede i V5-innledningen støter vi på dagens største favoritt i form av ubeseirede 4 Seval. 4-åringen har vunnet sprettlett i begge sine starter, og har trolig enda mer inne - det har ihvertfall sett sånn ut. Vi spiller derfor Austevoll-traveren banker på begge samlebongforslagene, mens vi tar med det like klare annetvalget, tilleggsbelastede 9 Skøilinn på det lille flate forslaget. Romtveit-hoppa har kun tapt en gang på årets fem starter, og kommer hun billig inn fra 20 meter kan hun muligens lure storfavoritten.

Fem hester synes vi skiller seg ut i den andre avdelingen, og de som spiller utenom Erik Killingmos nye danskeimport, 9 Lucky Quick lever nok farlig. Hesten har fine tider å vise til fra Danmark, og Killingmo pleier å ha hestene i orden når de debuterer.

Fire hester skiller seg klart ut i V5-3, men vi må velge å droppe Rite To Gold som kommer ut etter lang pause. 1 Nice Spender blir megafavoritt, men husk at denne er klart best på rulle. I kveld må nok Kolle satse på tet hele veien, og da kan han muligens bli lurt av 2 Fine Carre eller kapable 4 San Soir.

Flott stayeroppgjør
Det er flere kapable travere på farten i den fjerde avdelingen, men endel av de antatt beste holder litt usikker form. Vi spiller hele åtte av de tolv startende på den store samlebongen, mens vi nøyer oss med en kvartett på de to minste forslagene. 3 Keep Going har gjort to fine løp etter pause og står forlokkende til på strek for Vidar Hop. Her kan man velge tet eller rygg leder, og da kan femtevalget fort vinne. Enda mer interessant er dog unghesttalentet 5 Super Fun som gjør årets andre start for Brede Refsdal. Var klart godkjent i årsdebuten og mot helt riktig motstand synes vi 9. valget er dagens klare skrik - foreløpig streket på kun 8%. 8 Guilty Victory og 11 Biggest Wish har begge fordel av distansen, holder fin form og skal tidlig med på bongene.

Tidlig tet fra spor 8?
I V5-finalen kommer altså vår hovedbanker for dagen ut i form av 8 Rubin. 7-åringen imponerte direkte i Antonsen-regi i fjor, men falt så ut stilen. De to siste månedene har dog formen virkelig innfunnet seg, og den røde hingsten står nå med fire seire i raden. I et løp de fleste streker 3-4 hester velger vi å spille banker. Vi tror nemlig Antonsen satser fremover direkte og får overta teten relativt tidlig. Isåfall tror vi på dacapo fra Mysen sist der han bare lenset unna og gode Lykkevinna var sjanseløs å følge. Rubin har uansett vist seg uøm for posisjoner og selv fra dødens skal vinnersjansen være god.

Vi har satt opp tre ekspertforslag på hhv 120, 300 og 1.200 kroner.

De to største er samlebonger der vi prøver å ta V5 hhv 5 og 10 ganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere