RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cav: - Den eneste trøya jeg mangler

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Mark Cavendish håper å oppfylle guttedrømmen lørdag.

PORTO VECCHIO (procycling.no): Den kløktige Tour de France-arrangøren har i år designet årets første etappe for sprinterne.

Det betyr at en av klodens raskeste avsluttere mest sannsynlig vil ikle seg den gule ledertrøyen i Bastia.

Og den raskeste av dem alle, er Mark Cavendish. Sprinteren fra Isle of Man legger ikke skjul på sine intensjoner foran åpningsetappen i Porto Vecchio.

- Jeg har hatt ledertrøyen i både vueltaen og giroen. Den eneste trøyen jeg ikke har hatt på meg, er den gule ledertrøyen. Det er ikke bare et av de mest ikoniske symbolene i sykkelsporten, det er et av de mest ikoniske symbolene i idretten. Å ha på den trøya, om det så bare skulle vært for en dag, er noe enhver rytter har drømt om som liten. Det hadde vært en nydelig ting, fortalte Cavendish på Omega Pharma-Quick Steps pressetreff på Korsika.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sprinttoget vender tilbake
I år reiser han til touren med et helt lag bak seg. Det betyr at sprinttoget som herjet under britens glansdager i HTC Highroad, på en måte er tilbake.

Det vil gjør ting ekstra vrient for Alexander Kristoff, André Greipel og de andre utfordrerne.

I fjor måtte Cavendish agere som hjelperytter for Team Sky i perioder. Resultatet ble en overgang til det belgiske superlaget etter kun én sesong i skyggen av Bradley Wiggins.

Likevel vant han tre etappeseirer det året.

Under pressekonferanse fortalte Cavendish at han ser for seg at den gule ledertrøyen kan skifte eier hver dag i løpet av åpningsuken.

Samtidig vet han at hans Omega Pharma-Quick Step er blant lagene som kan forsvare en eventuell sammenlagtledelse under lagtempoen i Nice på dag fire.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cav til procycling.no: - Det blir ulykker
Anført av ryttere som Tony Martin, Sylvain Chavanel og Peter Velits ble laget verdensmestere i tempo under fjorårets VM i Valkenburg.

Men for i det hele tatt å være på skuddhold av gul trøye under den hektiske touråpningen, er man nødt til å beherske de forræderiske veiene på Korsika.

procycling.no spurte Cavendish om de trange, svingete veien vil gjøre lørdagens åpning til en farlig etappe.

- For å være ærlig, ja. Det blir litt mer farlig enn det hadde blitt senere i rittet. Det er åpningen av touren, og det er nervøst i feltet. Det vil gå noen velt. På trange veier, på den første dagen – når alle har friske bein, tror jeg vi kommer til å se noen ulykker. Jeg håper alle kommer seg helskinnet igjennom det. Det står mye på spill og mange lang kommer til å gi full gass, sier han til procycling.no.

Den kvikke briten tror likevel ikke at gaven til sprinterne vil endre den sedvanlige dynamikken for en åpningsetappe i Tour de France.

- Nei, det tror jeg ikke. Det blir omtrent som andre årganger som har startet med en etappe for de klatresterke sprinterne. Det går et mindre brudd, og lagene som går for etappeseieren kommer til å kontrollere det.

Tour de France åpnet med en flat etappe i 1966, men da kom Rudi Altig alene til mål og vant med 47 sekunder på nestemann. Året før vant Rik Van Looy en massespurt på den første etappen, før det ble arrangert lagtempo senere på ettermiddagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere