Gå til sidens hovedinnhold

Cav brøt meldeplikten

- Det var min feil, innrømmer verdensmesteren.

Gazzetta dello Sport skrev fredag om Mark Cavendish’ brudd på meldeplikten. Verdensmesteren skal ifølge den italienske avisen ha brutt meldeplikten minst én gang i løpet av forrige sesong. «Flere kilder» skal ha bekreftet historien overfor avisen.

Cavendish vedgår forholdet i en uttalelse. 26-åringen påtar seg all skyld og bekrefter at han gikk glipp av en test utenfor konkurranse i april.

- Det var min feil. Jeg var med et filmteam fra BBC og Giro d’Italia på Etna. Det var en simpel administrativ feil. Selvfølgelig forstår jeg viktigheten av testing i denne idretten. Jeg ble testet av UCI et par uker i forveien og to ganger de neste fjorten dagene, totalt ble jeg testet omtrent 60 ganger i løpet av fjoråret. Det er en del av jobben min og det er min jobb å sørge for at jeg ikke går glipp av en til, heter det i Cavendish’ uttalelse ifølge cyclingnews.

Ved tre brudd på meldeplikten i en tidsperiode på 18 måneder risikerer ryttere utestengelse. Franske Jeannie Longo og danske Alex Rasmussen har vært innblandet i saker angående brudd på meldeplikten den siste tiden.

Sky-sjef: - Ingen tvil om Marks integritet
Team Skys øverstkommanderende Dave Brailsford forsvarer sin elev, og mener det ikke bør være noe tvil om britens uskyld.

- Det er absolutt ingen tvil om Marks integritet, uttaler Brailsford.

- Jeg er fornøyd med at han gjorde en genuin feil. Han testes på jevn basis og er en god talsmann for testing og en ren idrett, fortsetter sjefen for Team Sky og det britiske sykkellandslaget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Cavendish har tidligere uttalt seg i kraftige ordlag mot dopingsyndere i sykling og andre idretter.

CAVENDISH:- Mer doping i andre idretter

- Når jeg legger ned alt dette arbeidet og noen sier: «Sykling er bare dop» tenker jeg «nei, det er ikke det». Det irriterer meg, det irriterer meg virkelig, sa Cavendish til Sky Sports i desember.

Går til sak mot FDJ-stjerne
Det viser seg altså at Cavendish har brutt meldeplikten én gang. Verre er det med et par franske sykkelstjerner.

procycling.no meldte fredag at den franske banerytteren Grégory Baugé, som har hele elleve medaljer fra internasjonale mesterskap, er dømt for sine brudd på meldeplikten.

Fredag ble klart at også landeveisstjernen Yoann Offedo har brutt meldeplikten og risikerer utestengelse. FDJ-rytteren har gått glipp av tre dopingtester på syv måneder.

- Jeg kan bekrefte at rytteren har brutt meldeplikten tre ganger i 2011, forteller UCIs pressetalsmann Enrico Carpani til velonation.

- Det var et brudd i januar og to i juli. Han ble informert om at det tredje bruddet var registrert i desember, og at prosedyren kan åpne snart.

Det internasjonale sykkelforbundet har bedt det franske forbundet om å åpne en sak mot Offredo. 25-åringen anses som svært lovende og kjempet om seieren i årets Milan-San Remo. Offredo er en av FDJs absolutt største stjerner og en eventuell utestengelse vil være et knallhardt slag for det franske laget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Offedo: - Jeg er overrasket
Franskmannen selv er overrasket over at UCI går ut med denne informasjonen.

- Jeg har ikke mottatt informasjon fra det franske forbundets disiplinærkomité, så jeg er overrasket over at UCI har gått ut med dette, forteller Offedo til Reuters.

Ifølge hovedpersonen er det formildende omstendigheter rundt samtlige brudd på meldeplikten.

- Ved to anledninger sendte jeg mitt oppholdssted noen timer for sent, forklarer han.

- Ved den tredje anledningen deltok jeg i et ritt som ble lagt til min rittplan i siste liten, og jeg hadde tidligere opplyst at jeg ville befinne meg i mitt hjem, fortsetter klassikerspesialisten.

Offredo kjørte bare etapperittet Tour de Wallonie i juli, så det er naturlig å tro at bruddet ble forårsaket av Offredos deltagelse i det belgiske rittet som ble arrangert mellom 23. og 27. juli.

Offredo var en av procycling.no-bloggernes utvalgte «men to watch» i 2011.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken