*Nettavisen* Sport.

Cav hylles av opptrekkeren

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Vi er veldig glade for å ha ham her, sier Geraint Thomas.

25.12.11 13:08

Torsdag kveld ble Mark Cavendish utnevnt til årets sportspersonlighet i Storbritannia.

169.152 briter stemte fram VM-gullet i København og Mark Cavendish fram til årets idrettsutøver i hjemlandet.

Prisen, som deles ut av BBC Sports hvert år, henger meget høyt og sykkelfenomenet gjorde knockout da han fikk 49,47 prosent av stemmene.

Les også: Dette er årets sportspersonlighet

Neste år sykler verdensmesteren for Team Sky. Der blir han blant annet lagkamerat med Geraint Thomas, som i et intervju med walesonline.co.uk hyller sin nye lagkamerat.

OL-fokus
- Det kunne ikke vært en annen vinner, sier Thomas og begrunner:

- Han har hatt en massiv sesong ved å vinne grønn trøye i Tour de France og bli verdensmester. Han har også en stor personlighet. Jeg er glad på hans vegne.

Geraint Thomas var en del av laget som hjalp Mark Cavendish til VM-suksess i København, og vil trolig få en nøkkelrolle i opptrekket for spurteren i neste års London-OL.

Rett før Mark Cavendish mottok prisen som årets sportspersonlighet i Storbritannia var han på treningssamling med Team Sky på Mallorca.

«Olympic Athlete of the Year»
- Jeg synes det er flott, og alle gutta jeg har snakket med, er veldig glade for å ha ham her.

- Jeg er sikker på at han kommer til å være der oppe å vinne etapper i de store løpene, og han vil gi alle på laget et stort løft. Når han begynner å vinne ritt vil det spre seg i hele laget, og jeg tror vi vil trives med det. Det vil presse alle fremover, mener 25-åringen.

Tidligere denne uken stakk Thomas av med prisen «Olympic Athlete of the Year» for 2011, som ble delt ut av The British Olympic Association (BOA).

- Jeg er virkelig stolt av den, men hvis jeg skal være ærlig, så var det en stor overraskelse for meg, innrømmer Team Sky-rytteren.

Sammen med Edvald Boasson Hagen starter waliseren rittsesongen med Tour down Under i januar.

PS! Geraint Thomas vil kombinere bane -og landeveissykling neste sesong. Det gjør ikke Mark Cavendish og Bradley Wiggins, som prioriterer å ha fullt fokus på landeveien før London-OL. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.