Cavendish' lag i fare

Mark Cavendish HTC vinner 10. etappe i Giro d'Italia 2011 Alexander Kristoff Roberto Ferrari Alessandro Petacchi

Mark Cavendish HTC vinner 10. etappe i Giro d'Italia 2011 Alexander Kristoff Roberto Ferrari Alessandro Petacchi Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

HTC-Highroad er på utkikk etter ny(e) sponsor(er).

24.06.11 14:14

Siden 2008-sesongen har kvinne- og herrelaget som nå er kjent som HTC-Highroad (tidligere Highroad, Columbia og HTC-Columbia) vunnet 460 seiere, der nesten 50 av de har kommet i GrandTour-sammenheng.

Men fremtiden til laget er høyst usikker, spesielt om vi skal tro lagets eier, Bob Stapelton.

- Verdens beste lag, ledende i sporten i mange år, trenger en tittelsponsor, sier Stapelton til AFP.

- Dersom vi ikke har en ny sponsor på bordet før touren er over, må vi sette oss ned å vurdere hvordan vi skal avvikle virksomheten, forklarer han videre.

Mobilgiganten HTCs kontrakt går ut ved årsskiftet, og det er ikke utelukket at de fortsetter å sponse laget.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Sykkelsportens skyggeside?
Stapelton påpeker de klassiske fordelene ved å sponse et sykkellag. Man får navnet på sin egen bedrift som lagnavn, uendelige timer på TV-skjermen og uendelige gjentakelser av firmanavnet hos den skrivende pressen.

Men dopingen lurer som en skygge. Selv om sykkelsporten gjør sitt ytterste for å bekjempe dopingen, har den skapt et dårlig rykte for sporten. Det kompliserer det hele.

- Det er det samme om det er etterforskningen om Contador, Armstrong eller Ricco. På toppen av dette er det en tøff økonomisk hverdag, der man har mange sponsorvalg, derfor ser mange på sykkel som et utfordrende miljø, forklarer amerikaneren.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Men hvor ble det av T-Mobile-pengene?
Da Stapelton kom inn i laget var hovedsponsoren tysk, og het T-Mobile. De fikk imidlertid nok av dopinghistorien til laget, og kjøpte seg ut av kontrakten. Den gangen ble det sagt at laget kunne drive over en sesong uten å få en ny sponsor.

Men en ny sponsor kom (Columbia), før Tour de France i 2008. Og deretter kom også HTC.

procycling.no vet at de fleste av rytterne på laget måtte gjennom lønnskutt i 2008-sesongen.

Så hvor er egentlig pengene?

Etter det procycling.no erfarer er Stapelton drivende dyktig til å tjene penger, så kanskje det hele er et spill for galleriet? Eller er en ny sponsor nødvendig for at Stapelton fremdeles skal kunne tjene penger?

Les også: Edvald knuste alle

Hva gjør Cav?
HTCs største kjæledegge er uten tvil Mark Cavendish. Briten har vært frustrert over at han ikke har fått noen ny kontrakt de siste par årene, og mener han er underbetalt i sin nåværende kontrakt.

Usikkerheten rundt eksistensen til laget vil helt sikkert trigge ryktene om en overgang til Team Sky. HTCs ettersigende manglende evne til å kunne tilby en ny kontrakt før pengene er på plass, vil ikke gjøre overgangen mindre sannsynlig.

Og skulle laget finne en ny sponsor, ender nok briten i Sky uansett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag