*Nettavisen* Sport.

Cavendish: - Jeg elsker Danmark

Foto: (Reuters/Scanpix)

Sky-stjernen er tilbake der han opplevde sin hittil største dag i sykkelkarrieren.

04.05.12 11:03

SILKEBORG (procycling.no): Nybakt pappa, verdensmester og klar til start i årets Giro d'Italia.

Verden smiler til Mark Cavendish for øyeblikket:

- Det har gått veldig greit siden Delilah Grace ble født. Jeg har fått trent og faktisk også sovet godt. Romandiet rundt gikk også bra, så det virker bra, fortalte Mark Cavendish under pressekonferansen procycling.no overvar i Silkeborg, fredag formiddag.

Alt dreier seg om Cavendish
Hos Team Sky dreier det absolutt meste seg om Mark Cavendish foran starten av etapperittet.

Riktignok har laget mulighet til å ta ledertrøyen allerede på åpningstempoen ved Geraint Thomas. I tillegg har britene både Rigoberto Uran og Sergio Henao som jokere i sammendraget - men det er selvsagt den regjerende verdensmesteren som stikker av med all oppmerksomhet.

Les også: Lagkamerat kan koste Thor ledertrøyen

Slik bør det kanskje være også. I hvert fall når du for første gang returnerer til Danmark etter å ha sikret deg sykkelsportens aller mest prestisjefulle trøye. Etter VM-triumfen i september i fjor uttalte Cavendish at «København var den beste byen i verden».

Fredag utbroderte han ytterligere:

- Jeg elsker Danmark. Jeg har vært her noen ganger sammen med Brian Holm (Cavendishs sportsdirektør i HTC-laget), og det er klart det blir spesielt å kjøre her hvor jeg vant VM, fortalte Cavendish..

Må reise fra lille Delilah Grace
Men det er et par spørsmålstegn knyttet til briten. En av dem er den nylige familieforøkelsen. Med en baby som kun er en måned gammel hjemme skulle man tro det var lett at tankene fløy andre steder enn på Giro d’Italia.

Hovedpersonen selv tilbakeviser at det er et problem:

- Jeg er i en posisjon hvor jobben min krever at jeg er mye borte. Da kan jeg like greit kjøre ekstra hardt og utnytte de dagene så godt som mulig, mener verdensmesteren.

Et kanskje større problem er det at Ben Swift er ute av giroen allerede før den har startet.

Bli venn av procycling.no på Facebook!

Den lynraske briten, som var tiltenkt en rolle i Cavendishs opptrekkstog, falt på trening og brakk skulderen. Inn kommer Jeremy Hunt.

- Han har kanskje ikke den samme farten som Swift, men han har mye rutine når det kommer til å kjøre opptrekk og hjelpe til i avslutningene, noe som er viktig i et slikt ritt, forklarer Cavendish.

Cav: - Forventer intet
På spørsmål om hvor mange etapper han forventer å vinne svarer Cavendish uvanlig nok med kledelig beskjedenhet.

- Jeg forventer ikke å vinne noen ting. Men for oss spurtere er det langt mer enn de to mulighetene vi hadde i fjor. Det er opp mot seks etapper som kan ende i en spurt.

- Men vi har også andre ryttere som kan gjøre det bra. Vi har et godt lag for tempoene, så forhåpentligvis står vi igjen etter rittet med flere Sky-navn på vinnerlisten, avslutter spurtkanonen.

Men det store presset er det likevel Mark Cavendish som bærer på sine skuldre. Slik er det når du bærer regnbuetrøyen i et av verdens største ritt.

Vi har gjennomgått de store sammenlagtfavorittene foran Giro d'Italia.Les analysen her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.