RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish: - Jeg er død

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Scanpix/Reuters)
Sist oppdatert:
Mark Cavendish tapte poengtrøyen med ett fattig poeng til en spansk fjellgeit.

Ikke mange hadde trodd at Mark Cavendish skulle fullføre årets Giro d’Italia.

Men briten kjempet om den røde poengtrøyen, og syklet hele giroen, bare for å tape trøyen med ett poeng til sammenlagttoer Joaquin Rodriguez. De avgjørende poengene tok Katjusja-rytteren opp Stelvio, der han passerte Scarponi helt mot slutten.

- På en måte er jeg glad på Rodriguez’ vegne, fordi det var veldig tungt for ham å miste den rosa trøyen den siste dagen. Nå kan han i det minste så på podiet med den røde trøyen, sa Cavendish til VeloNews.

Prøvde det han kunne
Selv om Cavendish var glad på spanjolens vegne, ønsket han så klart å ta trøyen selv. På tempoen i Milano ga han alt det han kunne.

- Jeg visste at det egentlig ikke var noen mulighet for topp 15, men jeg forsøkte. Det er skuffende (at jeg ikke vinner poengtrøyen) fordi vi føler at vi har gjort alt rett for å vinne denne trøyen, men ting har vært utenfor vår kontroll.

Velten i Danmark og velten på den niende etappen, bidro begge til at verdensmesteren mistet verdifulle poeng.

- Djevelske fjell
Og det var altså først på den nest siste etappen at Cavendish ble fratatt trøyen. Da hadde han allerede kjempet seg over beinharde stigninger, noe få hadde sett for seg før rittet. Ikke mange andre spurtere kjempet seg gjennom det knallharde rittet.

- De sier at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. Men jeg tror giroen drepte meg. Jeg er død. Jeg er nede i knestående. Giroen er den hardeste Grand Touren i verden. Touren er annerledes, der er det kjøringen som gjør det hardt. Her er det fjellene som er djevelske. De dreper deg.

Mange rykter har gått om at ryttere henger seg på biler, og ikke overraskende er Cavendish blitt nevnt i denne sammenhengen. Briten avkrefter imidlertid at han har gjort det, som blant andre Andrea Guardini ble kastet ut av rittet for.

- I motsetning til det mange tror, er jeg en av de eneste rytterne som ikke henger på bilder eller blir dyttet. Kommisærene gjør alt de kan for å gjøre det tøffere for oss. Jeg er sliten, men har nytt det. Jeg elsker dette ritet, jeg elsker dette landet, sier Cavendish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere