RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish ba dronningen heie

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Britenes første OL-håp får eksklusiv heiagjeng fra Buckingham Palace.

Etter grønn trøye i Tour de France og verdensmestertittel i København, fikk Mark Cavendish endelig audiens på Buckingham Palace.

Den siste uka har 26-åringen både blitt nominert til «Årets sportspersonlighet» hos BBC, og onsdag fikk han den britiske imperieorden (MBE) av selveste Dronning Elizabeth.

I motsetning til flere av hans lagkamerater, mottok ikke den munnrappe sprinteren noen utmerkelse etter Beijing-OL i 2008.

Ble ikke hedret etter Beijing
I følge med sin gravide kjæreste, Peta Todd, gjorde selvsagt Cavendish et nummer ut av dette da han møtte pressen etter seremonien.

- Alle guttene (på det britiske banelaget) i Beijing fikk dem allerede i 2008, så jeg måtte vente litt lenger, fleipet Cavendish som var den eneste på laget som ikke tok hjem medaljer for fire år siden.

Les også: - Skal vinne for babyen

Isle of Man-rytteren hoppet av Tour de France midtveis for å forberede seg optimalt til lekene, men åttendeplassen han fikk i parløp med Bradley Wiggins i madison, var en enorm skuffelse.

Når britene arrangerer mesterskapet neste sommer, er den kommende Sky-rytteren blant de største britiske gullhåpene. Ettersom fellesstarten er lagt til OL første dag, har britene et berettiget håp om at Cav skal ta deres første medalje i mesterskapet.

Passiar med dronningen
Han fikk vekslet noen ord med Dronning Elizabeth i sakens anledning i forbindelse med seremonien på Buckingham Palace.

- Hun fortalte meg at jeg nok hadde lagt inn mye hardt arbeid for å komme meg dit jeg er nå, opplyste Cavendish.

- Vi snakket om OL og at (øvelsen min) avsluttes på the Mall utenfor Buckingham Palace, så jeg sa at hun måtte heie på meg idet jeg passerte, la det britiske OL-håpet til med et stort smil.

Neste års OL i London starter den 27. juli og varer til 12. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere