Gå til sidens hovedinnhold

Cavendish beklager

- Jeg ønsker offentlig å beklage gesten jeg gjorde ved målgang, sier Mark Cavendish.

Verken for arrangøren i Tour de Romandie eller for hovedsponsorene HTC og Columbia, var det ideelt at Mark Cavendish vant den 2. etappen mens han gestikulerte med fingerne.

Rytteren fra Isle of Man valgte også fredag å sende ut en pressemeldingen etter den kontroversielle målgesten.

- Jeg ønsker offentlig å beklage gesten jeg gjorde ved målstreken i Tour de Romandie i går. Jeg ønsket å sende en hilsen til mine kritikere, men jeg innsett at å gjøre en obskøn gest ved målstreken, ikke er den beste måten å gjøre det på, innleder Cavendish i pressemeldingen fra HTC-Columbia.

Her kan du se Cavendish-feiringen i store bilder!

- Jeg beklager overfor alle som så på rittet og spesielt barna. Jeg er ikke stolt over å vise fram følelsene mine på den måten. Jeg håper jeg kan gjøre opp for meg og heller vise mine følelser for sporten med gode resultater de neste månedene, i stedet for å gjøre det med gester.

Ifølge cyclingnews.com har ikke UCI (det internasjonale sykkelforbundet) eller arrangøren tenkt å sanksjonere mot 24-åringen. Heller ikke juryen lot seg bry med den spesielle feiringen torsdag ettermiddag.

- Juryen hadde ingenting å utsette på gårsdagens målgang, og organisasjonskomiteen har heller ikke reagert, forteller talsmann Patrick Lang i Tour de Romandie til cyclingnews.com.

Fredag vinner nok ikke Cavendish, men lagkompis Marco Pinotti (annenmann i sammendraget) setter nok pris på den 23,4 kilometer lange tempoetappen i Moudon.

Les flere nyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe