Gå til sidens hovedinnhold

Cavendish beste kaospilot i Qatar

Briten timet spurten perfekt – og slo Boasson Hagen.

Først innenfor de siste ti kilometerne av etappen, gnistret det til under dag tre av Tour of Qatar.

Etappen fulgte store, strake motorveier inn mot målbyen. Men det var langt ifra hviletempo. Hastigheter godt over 50 kilometer i timen ble målt da hovedfeltet gjorde sitt inntog inn mot Masaieed.

Så fulgte et durabelig bikkjeslagsmål om å inneha den beste posisjonen inn mot spurten.

Kjørte for Cavendish
Omega Pharma-Quick Step hadde gjort mesteparten av arbeidet innledningsvis. Først og fremst for å signalisere alvorlige intensjoner for mesterspurter Mark Cavendish på etappen.

BMC Racing lå også sentralt plassert. Laget har Brent Bookwalter i ledertrøyen, tempo- og opptrekkeresset Taylor Phinney på plassen bak i sammendraget og har i tillegg den unge briten Adam Blythe å stole på i avslutningen.

Men det var også andre som ville ha en bit av kaka: Orica GreenEDGE, Argos-Shimano, Astana, FDJ, Sky Procycling og Garmin-Sharp.

Alle kastet de seg inn i slagsmålet innenfor de siste to kilometerne. Sprinttogene laget flere spydspisser i front av feltet, albuene gikk varme og ukvemsord ble fordelt mellom rytterne.

Kaotisk på bakhjulet til Boasson
Da spurten startet lå Edvald Boasson Hagen i sentrum av TV-bildet, men så seg nødt til å åpne den tidlig og brukte mye kraft for hente inn rytterne foran seg.

Cavendish lå på bakhjulet hans, men da nordmannen angrep ute til venstre, hadde briten endret mening og retning og forvant i stedet ute til høyre.

Kanskje var luftmotstanden mindre der? Mens kreftene ebbet ut i rudsbygdingens muskler, tråkket Cavendish ufortrødent videre. Med armene strakt over hodet rullet han over målstreken sykkellengden foran Barry Markus (Vacansoleil) og Aidis Kruopis (Orica-GreenEDGE).

Boasson Hagen ble til slutt nummer seks. Brent Bookwalter (BMC Racing) forsvarte sin ledertrøye.

- Det var skikkelig kaotisk. Skikkelig, skikkelig kaotisk. Vi mistet min siste opptrekker to kilometer før mål, og Niki Terpstra var nødt til å hjelpe meg under spurten. Det var så mange opptrekk der, men mange tror at opptrekk er alt man trenger, uten helt å vite hva man skal gjøre med det. Jeg så Luke Rowe trekke opp for Boasson Hagen. Etter å ha kjørt med ham (Rowe), vet jeg hvor god han er. Jeg så han gå ut mot høyre og plasserte meg på hjulet til Boasson Hagen, fortalte Cavendish i mål.

- Jeg var nødt til å gå med 350 meter igjen. Så måtte jeg starte opp igjen, men det endte bra. Jeg er glad på vegne av laget som maktet å holde meg ute av vinden hele dagen, la han til.

Etapperittet Tour of Qatar avsluttes fredag.

Resultater 3. etappe:
1. Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step)
2. Barry Markus (Vacansoleil) samme tid
3. Aidis Kruopis (Orica-GreenEDGE) st
4. Nacer Bouhanni (FDJ) st
5. Heinrich Haussler (IAM Cycling) st
6. Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) st
7. Roger Kluge (Team Netapp) st
8. John Degenkolb (Argos-Shimano) st
9. Filippo Fortin (Bardiani Valvole-CSF Inox) st
10. Geoffrey Soupé (FDJ) st

Sammenlagt etter 3 av 6 etapper:
1. Brent Bookwalter (BMC Racing)
2. Taylor Phinney (BMC Racing) +6
3. Adam Blythe (BMC Racing) +7
4. Mark Cavendish (Omega Pharma-Quick Step) +8
5. Greg Van Avermaet (BMC Racing) +10
6. Michael Schär (BMC Racing) st
7. Bernhard Eisel (Sky Procycling) +11
8. Mathew Hayman (Sky Procycling) 12
9. Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +14
10. Geraint Thomas (Sky Procycling) +15

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken