Gå til sidens hovedinnhold

Cavendish bryter stillheten

- Jeg har lagt på meg i sommer, sier sykkelsportens Petter Northug.

- Løypa er for hard for deg!

- Du har ikke med deg nok lagkamerater!

Slike påstander blir slengt i retning av Mark Cavendish under forberedelsene hans til årets sykkel-VM. Det er nettopp slike ting som gjør ham sterkere.

Gråt som et barn
Foran 2009-versjonen av Milano-Sanremo fortalte alle ham hvordan han kom til å bli droppet oppover Poggio.

Cavendish tilbakeviste alle spådommen og vant like godt vårklassikeren. Etterpå gråt han som et lite barn.

Nå er det samme i ferd med å gjenta seg. I et intervju med La Gazetta dello Sport, blir 25-åringen spurt om hvordan han skal hanskes med for eksempel Italia som i prinsippet har åtte hjelperyttere til disposisjon:

- Er du sikker på at de andre kjører fra meg så enkelt? Jeg håper å være på mitt beste i Melbourne, deretter kan vi ta en prat, sier Cavendish karakteristisk til den italienske avisen.

Slappet av i Toscana
HTC Columbia-stjernen har ligget på latsiden etter årets fem etappeseirer under årets Tour de France. Briten takket ned til alt av kriteriumsritt og tok seg i stedet en ukes ferie i Toscana.

- Touren innebar mye stress i seg selv, og å kjøre kriteriumsritt er ikke min måte å slappe av på. Jeg valgte å bli i Toscana og koble helt ut. Og spise! Jeg tror faktisk jeg har lagt på meg litt, utbryter han.

Etter innsatsen under Tre Valli Varesine og Coppa Bernocchi, venter nå Vuelta a España på rytteren fra Isle of Man.

Lagledelsen er sikker på at tre uker i Spania vil gjøre underverker for sprintesset.

- Mark er klar for å begi seg ut i vueltaen. Han er i god form og vi har et godt lag rundt ham. Jeg er sikker på at vi stikker av med noen etappeseirer, sier sportsdirektør Valerio Piva ifølge Cycling Weekly.

Cav: - Jeg ble skuffet
Cavendish tilbrakte mandagen bak mopeden til U23-landslagssjef Max Sciandri. Etter hvert innrømmet han også at den lille britiske kontingenten i Melbourne, var et samtaletema.

- Jeg ble skuffet da jeg fikk høre om Stor Britannias tre plasser, erkjenner han.

- Men Sciandri minnet meg om at VM er et merkelig ritt. Tidligere har ryttere fra mindre nasjoner gått hen og vunnet – på tross av tallmessig underlegenhet.

Det kan fort skje denne gangen også. Cavendish er, foruten å være en av klodens aller raskeste rytterne, en kar som ofte oppnår de målene han setter seg.

Faktisk har han vunnet to VM-gull allerede, men ingen av dem har kommet langs landeveien.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe