RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish bryter Tour de France

BRYTER: Mark Cavendish må bryte touren etter at skaden han pådro seg på første etappe var så alvorlig at det ikke var mulig å fortsette.
BRYTER: Mark Cavendish må bryte touren etter at skaden han pådro seg på første etappe var så alvorlig at det ikke var mulig å fortsette. Foto: Jeff Pachoud (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Skadet seg på første etappe.

Mark Cavendish' lag Omega-Pharma Quickstep bekrefter søndag at deres største stjerne mister resten av Tour de France.

- Jeg er fullstendig knust. Vi vurderte situasjonen allerede i går kveld (lørdag), men jeg har faktisk mer smerter i dag enn jeg hadde i går. Skulderen gikk ut av ledd, sa Cavendish utenfor lagbussen ved startområdet i York foran søndagens etappe.

Det var på lørdagens åpningsetappe det hele gikk skeis for mannen fra Isle of Man.

I spurten rett før mållinjen gikk flere ryttere i bakken. En av dem var Mark Cavendish, som ble liggende i asfalten med store smerter.

De medisinske undersøkelsene viste at leddet som holder kragebeinet og skulderbladet er skadet så ille at det ikke er mulig for rytteren å fortsette.

I en pressemelding lørdag kveld beklaget Cavendish uhellet, som også gikk ut over Simon Gerrans.

- Jeg er knust etter krasjet i dag. Det var min feil. Jeg vil personlig beklage overfor Simon Gerrans så fort jeg får sjansen. Jeg forsøkte å finne en åpning som ikke fantes der, sa briten i pressemeldingen.

- Jeg ønsket å vinne i dag, jeg følte meg veldig sterk og i en god posisjon takket være lagets utrolige innsats. Beklager til alle supportere som kom for å heie på meg - det var virkelig fantastisk, fortsatte Cavendish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere