RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish eller Martin?

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
HTC-High Road skal satse på to fronter foran Tour de France. Hvor mange hjelperyttere får egentlig Mark Cavendish denne gangen?

Noe av bakgrunnen for HTC og Mark Cavendish' suksess i Tour de France er mangelen på ambisjoner på andre fronter enn i massespurtene. Denne sesongen blir det annerledes.

Peter Velits beviste sitt store potensiale i Grand Tour-sammenheng da han ble tredjemann i fjorårets Vuelta a España. Kanskje blir det endret til andreplass når Ezequiel Mosqueras dopingsak er over?

LES OGSÅ:- Fans og media stoler ikke på oss

Tony Martin har startet 2011-sesongen på ekstremt imponerende vis. Tyskeren har vunnet Volta ao Algarve og Paris-Nice sammenlagt. Ved begge anledninger slo han ryttere som vil satse på en pallplass i Tour de France.

HTC-High Roads sportsdirektør, og tidligere T-Mobile-rytter, Rolf Aldag sier de skal prøve å skape et balansert mannskap foran verdens største sykkelbegivenhet.

- La oss se hvordan vi kan skape balanse i nimannslaget og hvordan vi kan distribuere ansvar. Det vil være enten 5:4 i fordel sprinteren (Cavendish, vår anm.) eller 5:4 i fordel sammendraget (Velits og Martin, vår anm.), forteller den tyske sportsdirektøren til velonation.

LES OGSÅ:Cav avviser formsvikt

- Lært av mine feil
Tony Martin og Peter Velits kommer til å kjøre Tour de France med mindre noe uforutsett inntreffer. Så gjenstår det å se hvor mange mann de får i ryggen.

- Jeg har hatt en fantastisk start på sesongen. Det gir meg utrolig mye selvtillit for de neste rittene og spesielt for Tour de France. Jeg tror jeg er klar for det, sier Martin til cyclingnews.

- Tour de France er mitt neste mål. I juli kjører jeg for sammendraget igjen, fortsetter han.

LES OGSÅ:Dette sa ikke Martin nei til

Michael Rogers har tidligere forsøkt å kjøre for en god sammenlagtplassering i HTC, men han har aldri lykkes. Ikke siden Kim Kirchens åttendeplass i 2008 har en HTC-rytter kjørt godt i Tour de France-sammendraget. Det året brøt Cavendish.

Alex Rasmussen er ekstremt imponert over sin tyske romkamerat.

- Akkurat nå er det ingen grense for hva han kan, så det blir virkelig spennende for hele laget å se hva han kan få til i Tour de France, sier dansken til sporten.tv2.dk.

5 «klare»?
Cavendish, Mark Renshaw, Bernhard Eisel, Martin og Velits virker å være «klare» for rittet om alt går som planlagt.

Aldag vil antageligvis se etter allsidige ryttere som kan kjempe for laget på begge fronter.

Hviterusseren Kanstantsin Sivtsov, tsjekkeren Frantisek Rabon og italieneren Marco Pinotti er eksempler på slike ryttere.

Amerikanske Tejay Van Garderen skal være aktuell for Tour de France-deltakelse. 22-åringen kan kvalifisere seg gjennom god innsats i Tour of California.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest