RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PASCAL PAVANI (scanpix)

Cavendish er uaktuell for storlag

Sist oppdatert:
- Det er en heftig utkjøpsklausul, forteller sportsdirektøren i Katjusja.

procycling.no bekreftet for fire dager siden det mange har spekulert i etter Tour de France – at Mark Cavendish forlater det britiske storlaget Team Sky etter inneværende sesong.

Flere verdens aller ypperste sykkelmannskap har naturligvis blitt koblet til den regjerende verdensmesteren. Omega Pharma-Quick Step, Rabobank, BMC, Katjusja og Orica-GreenEdge – som allerede har meldt seg ut av kampen om spurteren – skal være blant interessentene.

LES:Storlag ut av Cavendish-racet

Et nytt lag med sterk nasjonal tilknytning avviser nå en mulig overgang, nemlig det russiske Katjusja-laget.

Sportsdirektør: - Vi var åpenbart interessert
Den italienske sportsdirektøren Valerio Piva bekrefter at Katjusja viste interesse for Cavendish, men at briten ikke er aktuell for det russiske laget. Italieneren arbeidet med Cavendish i HTC-High Road-laget.

- Vi viste åpenbart reell interesse for Mark, forteller Pica til Het Laatste Nieuws.

Piva avslører at Sky krever en stor overgangssum for sin store stjerne, større enn Katjusja er villig til å betale.

- Katjusja vil vinne så mye som mulig og en sprinter som Mark gir garantier. Men Cavendish har fortsatt to år igjen av kontrakten, så det er en heftig utkjøpsklausul. Jeg er usikker på hvilket lag som vil være villig til å betale, uttaler Cavendishs tidligere sjef.

Overganger som dette kjenner man godt fra andre idretter, for eksempel fotball. Men i sykkelsporten finner overganger vanligvis sted etter en rytters kontrakt er utløpt og en overgangssum er derfor uaktuelt.

Team Sky var innblandet i en av sykkelsportens mest profilerte overgangssaker i 2010, da Bradley Wiggins gikk til det britiske laget fra Jonathan Vaughters’ Garmin-lag.

Katjusja blir neppe involvert i Cavendishs overgang.

- Så vidt jeg vet, er han ikke lenger et alternativ, sier Piva.

(artikkelen fortsetter under bildet)

CAVENDISH: Fikk ikke like gode arbeidsvilkår som André Greipel i Tour de France. Derfor velger han på forlate Team Sky, hvem som er hans nye arbeidsgiver er dog ukjent.
CAVENDISH: Fikk ikke like gode arbeidsvilkår som André Greipel i Tour de France. Derfor velger han på forlate Team Sky, hvem som er hans nye arbeidsgiver er dog ukjent.

Til Belgia for tsjekkiske koruna?
Omega Pharma-Quick Step virket å være i førersetet i jakten på den britiske sykkelstjernen. Både manager Patrick Lefévère og sportsdirektør Brian Holm ønsker 27-åringen til det belgiske storlaget. Spørsmålet er tsjekkeren Zdenek Bakala er villig til å bla opp for verdensmesteren.

Det belgiske laget signerte seks av britens tidligere lagkamerater før denne sesongen. Brian Holm tok med seg Matthew Brammeier, Bert Grabsch, Tony Martin, Frantiske Rabon og tvillingbrødrene Velits til Belgia.

Gianluca Brambilla (Colnago-CSF) og Pieter Serry (Topsport Vlaanderen-Mercator) er allerede klare for Patrick Lefévères mannskap, mens det ryktes at Jeroen Hoorne, Florian Senechal og Jelle Wallays også er på vei inn dørene til det belgiske laget.

For å gjøre plass til Cavendish forsvinner garantert Dario Cataldo (Team Sky) og Francesco Chicchi (Farnese Vini-Selle Italia). Marco Bandiera og Gerald Cioleks navn har også florert på ryktebørsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere