Cavendish gir ikke opp OL-gulldrømmen

Foto: NICOLAS BOUVY (EPA/Scanpix)

Men i Rio de Janeiro lar han trolig landeveissykkelen bli igjen hjemme.

27.08.13 12:25

Verken lekene i Beijing eller London ble noen opptur for Mark Cavendish. Etter to olympiske leker står han fremdeles uten medalje.

I 2016 håper han å ta OL-gullet han ønsker seg – men ikke på landeveien.

- Jeg tror ikke fellesstarten rundt Rio passer meg så bra, men jeg vil gjerne ha et olympisk gull. Jeg vil gjerne kjempe om en plass til lekene i 2016. Jeg håper å være den del av laget i forfølgelsesritt, forklarte Cavendish til britiske medier under London-OL skriver velonews.com.

Samme nettsted melder at 28-åringen – som vil være 31 år under Rio-lekene – er påmeldt i Madison-øvelsen i det åpne belgiske mesterskapet 6. og 7. september.

Dette blir verdensmesteren fra Københavns første steg mot et OL-comeback på bane i 2016. Poeng han tar der, vil igjen gjøre det lettere å kjøre verdenscup på bane.

Cavendish syklet femmils madison i Beijing med Bradley Wiggins. Da hadde sistnevnte allerede tatt to gull, men duoen maktet kun en niendeplass i konkurransen.

Dermed ble sprinteren fra Isle of Man det eneste medlemmet i den britiske banetroppen som forlot mesterskapet uten medalje.

- Jeg er ferdig (med dette). Det blir ikke mer banesykling på meg. Jeg skal kjøre OL i 2012, men på landeveien, klargjorde Cavendish til Observer Sport Monthly den gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.