Allerede på første konkurransedag i London skal Mark Cavendish forsøke å sikre Storbritannias første gull under lekene i 2012.

Britene har allerede startet poengsankingen for å sikre seg fullt lag til lekene. Ben Swift sikret seg 82 poeng på verdensrankingen ved å vinne to etapper under Tour Down Under.

- Vi har allerede fått en god start med Ben (Swift). Jeg har planer om å skaffe oss poeng i de store rittene: Klassikerne, Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España. Vi kommer til å få mange ryttere med til olympiaden, lover Cavendish.

Når kaster Andreas Thorkildsen? Sjekk programmet her!

- Vi har noen skikkelig sterke utfordrere til å fylle opp plassene på et femmannslag, og det er av enorm betydning foran lekene i London, stresser han.

Det er kun de ti beste nasjonene på verdensrankingen som får stille fullt lag til landveisrittet.

Best i klassen
I Storbritannia foregår det også en heftig mobilisering foran øvelsene på bane i samme mesterskap. Her er nasjonen allerede verdensledende, blant annet etter at Team Sky-sjef Dave Brailsford og hans British Cycling ga idretten et ekstremløft for noen år tilbake.

Cavendish har også sin bakgrunn fra banesykling, hadde selv vært en utfordrer til gullet i omnium (totalt seks øvelser i OL, blant annet 200 meter temporitt, individuell forfølgelse og 15 kilometer poengritt).

Les også: - Håper han blir noens bitch i fengsel

På grunn av sine forpliktelser i HTC-Columbia, har supersprinteren fra Isle of Man allerede slått fra seg den drømmen.

- Det står ikke på programmet mitt. Det passer ikke laget, og det er mange ryttere som ikke kan delta under landveiserittet på grunn av baneprogrammet, påpeker han.

Naturlig nok ser han på det som realistisk at han tar vertsnasjonens første medalje i mesterskapet:

- Det er ikke å gape over for mye, det er et realistisk mål. Jeg har ikke sviktet hvis jeg ikke klarer det, men jeg kommer til å gjøre mitt ytterste. Jeg tror vi har en god mulighet til å lykkes.

Kun to hjelpere i Geelong
Fram til den tid handler det meste om å unngå at han stiller med like få hjelperyttere som han gjorde under fjorårets VM i Geelong.

Face up! Vi vil bli venn med deg på Facebook! Trykk her!

Storbritannia lå nede på 16. plass på verdensrankingen. Det var ikke på noen måte Cavendish’ skyld, men denne gangen overlater han ingenting til tilfeldighetene på veien dit:

- De olympiske leker er store saker, det skjer i London og på min hjemmebane.

PS! Baneprogrammet i London-OL avvikles mellom 2. og 7. august. Totalt er det 30 medaljer som skal deles ut.