Mark Renshaw og Rigoberto Urán har begge signert konkrakt med Omega Pharma-Quick Step for de neste to sesongene.

Det bekrefter det belgiske laget torsdag. Renshaw kommer fra nederlandske Belkin Pro Cycling, mens Urán har kjørt de siste tre årene for Team Sky.

Lefevere: - En av de beste
Det betyr at Renshaw nok en gang vil fungere som opptrekker for Mark Cavendish. De to samarbeidet med stort hell da begge kjørte for HTC fra 2009 til 2011.

I den perioden vant Cavendish hele 14 Tour de France-etapper sammen med mannen han kalte «verdens beste opptrekker».

- Mark (Renshaw) er en av de mest verdsatte opptrekkerne. Han vil forsterke laget med tanke på forberedelse og utføringen av spurtene til Cavendish, som han kjenner godt fra før, sier Quick Step-sjef Patrick Lefevere.

Omega Pharma har også bekreftet at spurtveteran Alessandro Petacchi også blir en del av Cavendish sitt opptrekkstog neste sesong.

Renshaw har de siste sesongene prøvd lykken som spurter, men med kun to triumfer siden han forlot HTC-laget i 2011, er det ikke overraskende at han gjør comeback som opptrekker.

- Jeg er strålende fornøyd med å komme til Omega Pharma-Quick Step. Det er et av de beste lagene i verden. Jeg ser frem til å kjøre sammen med min gode venn, Mark Cavendish, ettersom vi har vært separert i et par år. Forhåpentligvis kommer vi til å juble for mange triumfer sammen, sier 30 år gamle Renshaw på lagets hjemmeside.

Andremann fra giroen
Belgiske Omega Pharma forsterker også laget med tanke på de store etapperittene. Urán havnet på andreplass bak Vincenzo Nibali i årets Giro d’Italia. Kolombianeren vant også fjelletappen til Altopiano del Montasio, en av de mest krevende etappene i årets corsa rosa. 26-åringen har også ikled seg den hvite ungdomstrøyen i Tour de France, samt vunnet sølvmedalje under OL i London.

- Jeg er glad for å kunne kjøre for et så viktig lag som Omega Pharma. Da jeg først kom til Europa var jeg svært nære å signere kontrakt med laget, men avtalen gikk opp i røyk. Etter erfaringen med Sky, som jeg takker for årene vi hadde sammen, startet jeg et nytt kapittel i min karriere, sier Urán.

- Rigobertos ankomst forsterker laget vårt med tanke på de store etapperittene. Urán er en topprytter og talentet hans i fjellene er udiskutabelt. I vårt lag får han en atmosfære og en gruppe ryttere som støtter ham. Samtidig vil hans erfaring og egenskaper være viktig for å utvikle våre yngre ryttere, som Michal Kwiatkowski, sier Lefevere.