RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish-juling for Thor Hushovd

Foto: Jeff Roberson (Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
Denne gangen brukte Mark Cavendish nordmannen i opptrekket.

Det begynner å bli den reneste selvfølge: Når det kommer til spurt, er det ingen som slår Mark Cavendish. Ei heller Thor Hushovd.

Sent mandag kveld fikk nordmannen britisk juling igjen da Tour of Missouri ble innledet.

Cavendish (Team Columbia) vant den 120 km lange etappen som han ville, for øvrig hans 22. seier i 2009. Også Juan Jose Haedo (Saxo Bank) snek seg foran Thor Hushovd (Cervélo).

Hullete vei
Spurten forløp ikke uten dramatikk, noe huller i veien bidro til. Blant annet fikk Mark Cavendishs gode hjelper George Hincapie trøbbel 200 meter før mål.

- Han hadde åpenbart vondt. Jeg ba ham ta det med ro og kastet meg på Thors hjul da han fikk opptrekk av sine lagkamerater. Jeg klarte å få hjulet hans, og da handlet det bare om å komme seg rundt ham så nært opp til målstreken som mulig, for å spare krefter, sier Cavendish til Cyclingnews.com.

Også Cervélo-kameratene Andreas Klier og Heinrich Haussler havnet i trøbbel.

- Vi var uheldige i den siste svingen. Andreas var fremme for å gjøre en jobb, men ble involvert i en velt. Heinrich svingte ut til siden og ble meid ned av en annen rytter som ikke hadde orientert seg. Mine gutter er ikke fornøyd med sluttresultatet, men må innse at de gjorde en god jobb, sier sportsdirektør Jean Paul van Poppel.

Spurten gikk i en slak motbakke, noe som normalt er en fordel for Thor Hushovd. Men nordmannen pådro seg dessverre en punktering på oppløpet.

Ødelagt hjul
- Jeg ødela framhjulet en kilometer før mål, men jeg valgte å spurte likevel. Med så høy fart og min vekt, er det farlig, men hva kan man gjøre. Du kan ikke bremse i en spurt, for da er det 20 andre ryttere som vil legge deg i bakken, sier Thor Hushovd, som var godt fornøyd med opptrekket han fikk av sine hjelperyttere.

- Columbia kontrollerte løpet, men Cervélo tok over de siste 300 meterne, så jeg er veldig fornøyd med mine gutter. Brett Lancaster hadde sisteopptrekket, og det var perfekt. Han dro meg forbi det siste hjørnet, til det var 60 meter igjen. Da startet jeg sprinten, men dessverre ble jeg passert av JJ og Cav, sier Hushovd til Cyclingnews.com.

Thor Hushovd bruker Tour of Missouri som oppladning til VM i Sveits.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere