RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish kjempet mot elementene

TRØYEFIN: Ny etappeseier betyr ledelse sammenlagt for Cavendish.
TRØYEFIN: Ny etappeseier betyr ledelse sammenlagt for Cavendish. Foto: John Giles (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men regn og vind stoppet ikke verdensmesteren.

Team Sky og Mark Cavendish har virkelig funnet rytmen på hjemmebane i Tour of Britain.

Spurtkanonen fra Isle of Man vant rittets fjerde etappe til Blackpool og tok dermed over ledelsen sammenlagt.

For andre dag på rad var verdensmesteren utilnærmelig i spurten. 27-åringen vant foran Steele Von Hoff (Garmin-Sharp) og Leigh Howard (Orica-GreenEDGE).

Til tross for regntunge og forblåste forhold langs kysten i nord-vest England, fortsatte Team Sky sin dominante opptreden fra i går, da de i dag sprengte feltet 25 kilometer før mål på slettene utenfor Blackpool.

- Vi var forberedt på sidevind, men mot slutten føltes det mer ut som medvind. De siste 5 kilometerne gikk så fort at ingen kunne stikke avgårde, fortalte etappevinneren.

På oppløpet kom også solen frem, men det var Cavendish, betimelig antrukket i regnbuens farger, som strålte mest med å krysse målstreken som seierherre etter et fullkomment opptrekk fra sine stallkamerater. Briten tok også over ledelse i sammendraget.

- Selv om jeg nok ikke holder den helt til slutt, er jeg strålende fornøyd med å bære ledertrøyen, sier Cavendish.

Ny dag, nye spurtmuligheter
Tour of Britain har så langt vist seg som et «mekka» for de som besitter eksplosive muskelfibre. Samtlige etapper i årets utgave hadde til nå endt i hektiske massespurter, hvor Orica-GreenEDGE og Team Sky broderlig har delt triumfene mellom seg.

Derfor håpte nok den litt seigere kohorten i hovedfeltet på et annet utfall på dagens etappe, som startet i Carlisle og endte 156 kilometer sørover i Blackbool.

Les også: Boonen fikk bank av VM-rivaler

Men når havnebyens to siste vinnere i Tour of Britain-sammenheng heter André Greipel og Edvald Boasson Hagen, lå det i kortene at også dagens etappe skulle bli en ny mulighet for feltets raskeste herrer.

Dagens brudd
Før første time var unnagjort, gikk det likevel avgårde et brudd. Dagens utbrytere var Kristian House (Rapha Condor), Dan Craven (Team IG – Sigma Sport), Niklas Gustavson (UK Youth Cycling), David Lelay (Saur – Sojasun), Ronan McLaughlin (An Post – Sean Kelly) og Matthew Cronshaw (Node 4 – Giordana Racing). Gruppen på seks mann opparbeidet seg en fort en solid ledelse - på det meste 6.50.

For andre dag på rad skulle de britiske værgudene by på sitt verste, idet rytterne krysset gjennom grønne og ulendte dalstrøk sørover, og ut mot kysten hvor også sidevinden ville bli med på moroa innenfor de siste 30 kilometerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tour of Britain med kontinentalt preg
Alltid en uønsket gjest for de fleste, hakket sidevinden hovedfeltet i biter som en giljotin da Team Sky skrudde opp tempoet i front. Sammen med Garmin-Sharp og Endura Racing frambrakte det britiske storlaget en eksklusiv seleksjon i det forblåste og eksponerte landskapet.

Med 10 kilometer igjen gikk utbrytergruppen opp i limingen og holdt en sårbar ledelse på 20 sekunder på hovedfeltet, som nå var redusert til 25 mann.

Vant igjen
På oppløpet var bruddet for lengt spist opp, og Sky-toget gjentok bedriften fra i går. På nytt satte Wiggins et umenneskelig tempo i front, før ungutten Luke Rowe bekreftet sitt talent som opptrekker.

Cavendish sin andre Tour of Britain-triumf av året var aldri truet.

Resultat:
1. Mark Cavendish (Team Sky)
2. Steele Von Hoff (Garmin-Sharp) s.t
3. Leigh Howard (Orica-GreenEDGE) s.t
4. Boy Van Poppel (Unitedhealthcare) s.t
5. Daniel Schorn (Team NetApp) s.t
6. Russel Downing (Endura Racing) s.t
7. Magnus Backstedt (UK Youth Cycling) s.t
8. Sep Vanmarcke (Garmin - Sharp) s.t
9. Rony Martias (Saur - Sojasun) s.t
10. Luke Rowe (Team Sky) s.t

Sammenlagt:
1. Mark Cavendish (Team Sky)
2. Leigh Howard (Orica-GreenEdge) +0.06
3. Boy Van Poppel (Unitedhealthcare) + 0.14
4. Luke Rowe (Team Sky) s.t
5. Rony Martias (Saur - Sojasun) + 0.20
6. Steele Von Hoff (Garmin-Sharp) s.t
7. Russel Downing (Endura Racing) + 0.22
8. Sep Vanmarcke (Garmin-Sharp) +0.26

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere