Cavendish kobles på nytt til Sky

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Britisk tabloid hevder superstjernen dobler lønnen i Boasson Hagens lag.

16.06.11 11:25

Det er ikke bare fotballsporten som har sin egen «silly season». Det har også sykkelsporten, og startskuddet har allerede gått.

Etter at mediekonsernet BSkyB ble hovedsponsor for britenes største sykkelsatsing, ble det også mer stuerent for de engelske tabloidene å meske seg i sykkelsporten.

Daily Mail hadde da også rett, da de skrev at Team Sky ville kjøpe Bradley Wiggins fri fra Garmin, høsten 2009. Nå skriver samme avis at Mark Cavendish går samme vei fra HTC-Highroad foran neste sesong.

Slaktet lagledelsen
Den britiske leppeslengeren skapte overskrifter da han slaktet sitt eget lag under Commonwealth-lekene på tampen av fjorårssesongen.

- Jeg er forpliktet til en kontrakt som ble signert for noen år tilbake, men det er ingen velvilje, ingen bonuser, ingenting. Jeg føler meg nesten brukt etter alt jeg har oppnådd for dette laget, smalt det fra Cavendish.

Highroad-sjefen, Bob Stapleton, mistet hovedsponsoren Columbia foran denne sesongen, og har fremdeles ikke klart å finne en ny velgjører.

Tenker på OL på hjemmebane
I Sky er det derimot velstand. Sportsmail skriver at laget har et årlig budsjett på i 90 millioner kroner (omregnet til dagens pundkurs).

13 av disse vil man ifølge avisen bruke på å lønne sykkelsportens beste sprinter. Cavendish vil dermed doble årslønnen han har i HTC-Highroad.

Dersom 26-åringen velger seg Team Sky, vil nok valget også ha med London-OL å gjøre. Det britiske laget er en instrumental del av nasjonens storsatsing både på landeveien og i velodromen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

I Team Skys rekker vil Cavendish kunne trene med de britiske rytterne som også kan hjelpe ham mot en potensielt OL-gull under fellesstarten i august, neste år.

Verken Sky, Highroad eller Cavendish selv er ventet å kommentere noe som helst før årets Tour de France er unnagjort. Det kan de heller ikke gjøre.

I henhold til regelverket til det internasjonale sykkelforbundet er det nemlig sperrefrist fram til 1. august for å offentliggjøre slike avtaler.

Fram til den tid får dermed britiske – og andre nasjoners – medier spekulere vilt i om HTC-Highroad-sprinteren bytter beite neste sesong. Nettstedet cyclingnews.com skriver for øvrig at også Bernhard Eisel og Mark Renshaw kan være på vei til Sky, men duoen må i så fall kjøpes fri fra sine respektive kontrakter.

Gjenforening med Boasson Hagen?
Faller valget til Cavendish ned på Sky, blir han gjenforent med Edvald Boasson Hagen. Duoen syklet sammen i nettopp Highroad før nordmannen ankom den britiske storsatsingen ved oppstarten.

Selv om ankomsten vil begrense nordmannens muligheter i spurten, har han ved flere anledninger fortalt procycling.no at han ser positivt på en eventuell overgang.

Januar 2010: - Cavendish passer perfekt hos oss
Januar 2011: Sky sirkler inn Cavendish

- Hva tenker du om det, har du lyst til å være på lag med Cavendish en gang til?

- Ja, vi får til mye bra resultater han er en bra kar, svarte Boasson Hagen i januar, 2010.

Selv om Sky har kjørt for Boasson Hagen i spurten under Tour de France, har gudbrandsdølen langt flere kvaliteter å vise fram fra sykkelsetet.

- Hvor like eller ulike er dere to som ryttere? Er det ikke naturlig at dere vil krige om de samme skalpene etter hvert?

- Han går vel ikke i brudd, i den grad jeg gjør. Han er heller ikke så god på tempo. Jeg har flere sjanser enn ham, ettersom han er en ren spurter. Han har overrasket meg noen ganger oppover, men jeg håper at jeg kjører bedre enn ham i harde løp. Vi er ikke så like, annet enn at begge er forholdsvis raske i spurten, påpekte han den gangen.

Hva tror dere? Velger Mark Cavendish Team Sky neste år? Delta i debatten i kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.