Gå til sidens hovedinnhold

Cavendish redd for Ferrari

Det er duket for nye spurtdueller mellom giroens to uvenner.

På den tredje etappen av Giro d'Italia i mai, ble Mark Cavendish klippet ned av italienske Roberto Ferrari i spurten.

Cavendish har aldir tilgitt den blivende Lampre-rytteren hendelsen, dette på tross av unnskyldninger fra Ferrari. Og for ikke å snakke om det faktum at Cavendish selv har vært syndebukken i stygge velt i spurter.

Etter en velt han skapte i Sveits rundt i 2010 spyttet han i tillegg på Heinrich Haussler.

Bekymret på Twitter
Da det ble klart at Ferrari sykler for Lampre i 2013, skrev Cavendish følgende på Twitter:

- Da jeg trodde jeg kunne legge årets spurtvelt-festivaler bak meg, ser jeg at Roberto Ferrari er klar for et WorldTour-lag.

Ferrari har til nå syklet for mindre lag, senest Androni-laget. Med hans inntreden i Lampre vil han dukke opp i langt flere større ritt. Der er også Cavendish, og det er bekymringen hans.

Ferrari konfrontert i radioprogram
Under et radioprogram på Radio Manà Manà Sport ble Ferrari spurt om meldingen fra briten.

- Det er Cavendish' karakter. Jeg er ikke sånn. Som jeg alt har sagt, jeg trodde dette var glemt etter Giro d'Italia. Nå kan jeg bare å håpe at jeg slår han igjen neste år, sier Ferrari i programmet, ifølge Cyclingnews.

Ferrari vant nemlig den 11. etappen i giroen, noe som selvsagt var surt for Cavendish, som ble nummer fire.

- Jeg sa unnskyld til Cavendish og jeg trodde vi var ferdige. Jeg vet ikke om han er ironisk eller seriøs. Som rytter håper man at andre har andre ting å gjøre i ferien, enn å kommentere at andre skifter lag.

Gjenforenes med Petacchi
I Lampre vil Ferrari bli lagkamerat med andre raske herremann. Alessandro Petacchi er allerede i laget, mens argentinske Maxi Richeze er klar for sin debut på et WorldTour-lag.

- Jeg er ikke så god som Alessandro (Petacchi), men hvis jeg har en god posisjon kan jeg gjøre noe. Jeg vil være glad for å trekke opp Petacchi fordi jeg er en lagspiller. Jeg tror ikke det vil bli noen problemer mellom oss fordi vi allerede har kjørt sammen i en sesong. Så vi kjenner hverandre.

Petacchi og Ferrari var lagkamerater i 2009-sesongen da begge syklet for LPR Brakes-Farnese Vini.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot