RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish satser på ny «borteseier»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Man trenger et lag som støtter deg absolutt hele veien.

I første forsøk gikk Mark Cavendish like greit fram og vant Milano-Sanremo. Det er en bragd for eksempel Tom Boonen har forsøkt å kopiere åtte ganger, men aldri lyktes.

Det har heller ikke Thor Hushovd maktet. De to, i tillegg til blant andre Fabian Cancellara, Philippe Gilbert og Mark Renshaw bor i Monaco. En kort treningsrunde unna avslutningen i Sanremo.

Cavendish bor i Toscana, men har likevel ikke foretatt noen endringer på opplegget i håp om å bygge ned rivalenes «hjemmefordel» i jakten på sin andre tittel i «La Primavera».

I etterkant av Strade Bianche lørdag, dro briten sammen med laget sitt ned for å sykle igjennom de siste 100 kilometerne av løypa.

- Vi gjør det slik hvert år. Det handler mest om å friske opp minnet, forteller Cavendish ifølge Cycling Weekly.

Vil tilbake i gjørma
Isle of Man-rytteren sjokkerte trener Erik Zabel da han mot slutten av 2008-sesongen fortalte at han ville vinne Milano-Sanremo.

Året etter sto han øverst på podiet.

Foran denne sesongen har han også satt opp Flandern rundt og Paris-Roubaix på ønskelisten. Ritt som i utgangspunktet er for harde for den kjappe sprinteren, men han har jo fått folk til å spise i seg ord tidligere..

Noe av årsaken kan være at Cavendish har begynt å bli litt lei av de klassiske massespurtene. Før sesongen fortalte han i hvert fall at han ønsker å prege sykkelrittene i enda større grad på veien mot målstreken.

- Jeg savner sykkelgjørma, ettersom jeg har vært så godt beskyttet. Laget gjør hele grovjobben for meg, og de har vært utrolige. Med det arbeidet de har lagt ned, har jeg egentlig ikke vært nødt til å gjøre noe som helst. Jeg ønsker å bli mer involvert i sykkelrittet, hjelpe noen andre og få mer erfaring fra disse rittene. Dette er noe jeg har ønsket med siden jeg var førsteårsproff, men jeg har ikke fått lov til det, fortalte han cyclingnews.com da han offentliggjorde sesongplanen sin.

Tiltaler Cavendish
Også den voldsomme posisjonskampen på veien mot Sanremo, er noe som tiltaler 25-åringen. Det gjelder å ligge i første pulje over oppvarmingsbakkene Mele, Cervo og Berta, før det hele avgjøres i etterkant av Cipressa og Poggio.

- Dette krever selvsagt en annen type spurtopptrekk. Milano-Sanremo er en serie av seks massespurter. Det er ikke bare den ene helt til slutt, det er en samling som bygger seg opp foran avslutningen.

- Bakkene er harde, posisjoneringen viktig og utholdenheten avgjørende. Man trenger et lag som støtter deg hele veien inn, ikke bare en jeg som sitter i feltet og trekker deg opp på de siste hundre meterne, forklarer Cavendish.

Så mens Hushovd og de konkurrentene har gjort unna et titall treningsturer oppover Cipressa og Poggio allerede, velger briten å stole på sine egne ferdigheter.

For ham er det viktigste å henge med hele veien inn til spurten. 2009-utgaven viste i hvert fall at ingen var i stand til å matche avslutningen hans på oppløpet.

Selv om det var på hengende året.

Du kan gjenoppleve avslutningen ved å se på denne videoen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere