Gå til sidens hovedinnhold

Cavendish sjokkerer igjen

Satser på Flandern rundt og Paris-Roubaix i 2011.

- WHAT!!??

Utropet tilhører HTC Columbia-trener Erik Zabel og falt rett etter at Mark Cavendish fortalte at han ville vinne Milano-Sanremo under sesongplanleggingen, høsten 2008.

Året etter vant han rittet. Det nær uimotståelige rykket fra Heinrich Haussler, var det kun den eksepsjonelle sprinteren fra Isle of Man som kunne stå imot.

Nå er Cavendish parat til å sette grå hår på treneren sin igjen. Foran neste sesong avslører 25-åringen nemlig at han lengter tilbake til sykkelgjørma. Derfor har han satt to streker under både Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Jeg savner det ettersom jeg har vært så godt beskyttet. Laget gjør hele grovjobben for meg, og de har vært helt utrolige, men det har gjort at jeg egentlig ikke har vært nødt til å gjøre noe som helst. Jeg ønsker å bli mer involvert i sykkelrittet, hjelpe noen andre og få mer erfaring fra disse rittene. Dette er noe jeg har ønsket meg siden jeg var førsteårsproff, men jeg har ikke fått lov, forteller Cavendish til cyclingnews.com.

Rutinepreget
Som lagets kronjuvel og med 15 etappeseirer fra Tour de France de siste tre sesongene, kan man godt skjønne hvorfor.

For mange høres det sikkert ut som ren og skjær galskap å slippe verdens beste sprinter løs i Helvete i Nord. For Ralf Aldag høres det nesten logisk ut.

- Han dro til Tour de France og vant 15 etapper der nede. Hvor ille det enn høres ut, så blir det rutinepreget etter hvert. Dersom man ser det på den måten, er det logisk, forteller Aldag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han forventer ikke at briten kopierer bragden fra den store sprintklassikeren i Sanremo i 2009:

- Om jeg tror han vil lykkes på et visst nivå? Ja, dersom han ikke var god nok til å gjøre noe som helst for laget, tror jeg ikke han hadde hatt lyst til å sykle, heller. Dersom han kun hadde vært ekstra bagasje, ville han ikke etterspurt en plass på laget til Flandern eller Roubaix.

Vokste opp med klassikerne
Cavendish debuterte i Flandern rundt denne sesongen, men sto av rittet lenge før målgangen i Ninove. Tidligere har han vunnet sprintklassikeren Scheldeprijs og har 17.-plass som bestenotering i Gent-Wevelgem.

I all hovedsak har han blitt holdt langt unna de tøffeste klassikerne, men som amatørsyklist elsket han å utfolde seg på den forræderiske brosteinen.

- Som førsteårsproff kjørte jeg alle smårittene I Belgia. Jeg har forsøkt meg i Gent-Wevelgem og De Panne, og jeg elsker det. Jeg vokste opp med dem, og kjørte dem som amatør. Klassikerne, Tour de France og VM er det man følger med på i oppveksten, og det man ønsker å gjøre. Derfor ønsker jeg å prøve det her, forklarer Cavendish.

Her er rittprogrammet til Mark Cavendish foran 2011-sesongen:
16-23.1 Tour Down Under
6-11.2 Tour of Qatar
5.3 Monte Paschi Eroica
9-15.3 Tirreno-Adriatico
19.3 Milano-Sanremo
3.4 Flandern rundt
6.4 GP Scheldeprijs
10.4 Paris-Roubaix
Mai: Giro d’Italia eller Tour of California
11-19.6 Tour de Suisse
2.7 Tour de France

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe