RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cavendish sykler norsk showritt

Sist oppdatert:
Regjerende verdensmester Mark Cavendish kommer til Norge om to uker.

Tidligere denne uken offentliggjorde Norges Cykleforbund og arrangøren av Intersport Oslo Grand Prix at Peter Sagan kommer til Norge.

Nå viser det seg at supertalentet ikke blir alene av de virkelige store utenlandsproffene om å møte opp på Universitetsplassen i Oslo 14. august.

procycling.no får bekreftet fra sentrale kilder at Mark Cavendish også kommer til Oslos gater for å sykle showrittet.

Det betyr at den norske sykkelfansen får bivåne en kraftduell mellom regjerende verdensmester Cavendish og Peter Sagan, som vant den grønne trøyen i årets Tour de France.

Skal slåss mot de norske profilene
Briten mislyktes under de olympiske leder på hjemmebane i London, men vant som kjent tre etapper under årets Tour de France. 27-åringen vant også det samme antall etapper under årets Giro d`Italia. I tillegg til suksessen i treukersrittene har briten blant annet vunnet etapperittet Ster ZLM Tour og klassikeren Kuurne-Brussel-Kuurne tidligere i år.

Mannen med verdensmesterstripene er lagkamerat med Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Bradley Wiggins i Sky-laget.

Arrangøren av Intersport Oslo Grand Prix jobber også med flere utenlandske sykkelnavn. Det er ventet at de aller fleste norsk proffene, i tillegg til mange av de norske kontinentallagene, vil stille.

Lance Armstrong, Andy Schleck og Philippe Gilbert har tidligere stått på startstreken i showrittet, som tidligere har vært arrangert i 2009 og 2010. Rittet ble avlyst i 2011 grunnet dobbeltbooking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere