RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish til Omega Pharma

Foto: Tim de Waele
Sist oppdatert:
Det er bekreftet at briten forlater Team Sky til fordel for Omega Pharma-Quick Step.

At Mark Cavendish skulle komme til å forlate Team Sky denne høsten har vært en like dårlig skjult hemmelig het, som at han kom til å bli en del av Team Sky høsten 2011.

Sky Sports meldte først at den ventede overgangen til det belgiske storlaget Omega Pharma-Quick Step blir en realitet.

Siden har Team Sky bekrefetet overgangen på sine hjemmesider.

Kontrakten er på tre år.

- Etter et år som en del av suksessen til Team Sky, har jeg bestemt meg for å dra til Omega Pharma-Quick Step for å jage andre mål, sier Cavendish.

- Det har vært et utrolig morsomt å sykle med venner jeg har vokst opp med, men jeg er veldig glad for å sykle med gamle venner og lagkamerater i et av de mest suksessfulle og etablerte lagene i verden. Jeg tror på lagets prosjekter og er begeistret for å være en del av laget.

I det belgiske storlaget blir han gjenforent med danske Brian Holm, som Cavendish jobbet tett med i tiden i Highroad-systemet. Han blir også lagkamerat med klassikerkongen Tom Boonen.

Cavendish ønsker å være nummer én, spesielt i Tour de France. Det har han ikke hatt muligheten til hos Team Sky, hvor sammendraget og Bradley Wiggins har vært det viktigste.

På tross av dette vant 27 år gamle Cavendish tre etapper i årets tour.

Totalt står han med 23 etappeseirer fra det franske storrittet. På toppen av dette har han ti etapper i giroen og tre i vueltaen.

Han ble verdensmester i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere