RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cavendish utsetter regnbuedebut

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Verdensmesteren melder forfall til Paris-Bourges.

Mark Cavendish har meldt forfall til torsdagens Paris-Bourges. Det franske endagsrittet skulle være britens første i regnbuetrøyen, men vil altså ikke være på startstrek i Frankrike.

Mannen fra Isle of Man vil dermed debutere i regnbuetrøyen og kjøre sitt siste ritt i HTC-drakten på søndag da han stiller i Paris-Tours. Cavendish har overraskende nok aldri vært på pallen i klassikeren som ofte ender i en massespurt.

LES OGSÅ:Her skal Cavendish debutere i regnbuetrøyen

Hvis 26-åringen vinner på søndag blir han den første briten og den første verdensmesteren som vinner rittet. De siste årene har Oscar Freire (2010), Phillipe Gilbert (2009, 2008) og Alessandro Petacchi (2007) triumfert i klassiekeren.

Briten har enda ikke klargjort hvilke lag han skal kjøre for neste sesong. Det var nærmest et etablert faktum at han ville slutte seg til Team Sky, men ryktene har den siste tiden gått ut på at Omega Pharma-Quick Step også skal være interessert.

Det er fortsatt muligheter for at Cavendish stiller i Giro del Piemonte og Giro di Lombardia. I så fall blir de italienske endagsløpene hans siste ritt i HTC-trøyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere