*Nettavisen* Sport.

«Cavendish ville blitt disket»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Belgisk talent raser og mener Marco Marcato burde blitt strippet for Paris-Tours seieren.

08.10.12 17:14

Marco Marcato tok en herlig revansje da han søndag vant Paris-Tours (årets siste klassiker) etter å ha blitt nummer to i fjor.

Vacansoleil-rytteren snek seg med i et brudd mot slutten av rittet og slet seg løs sammen med Laurens De Vreese og Niki Terpstra opp de siste stigningene.

Et jagende hovedfelt hadde ingen mulighet til å ta igjen det tapte og tettrioen spurtet om seier. Der var italieneren klart best.

Les også:Italiensk bruddtriumf

Måtte avbryte spurten
Men Laurens De Vreese, som sykler på det belgiske talentlaget Topsport Vlaanderen mener den rutinerte rytteren ikke var en verdig vinner.

- Jeg kunne definitivt vunnet. Jeg var i ferd med å passere Marcato da han syklet over fra høyre til venstre side i veibanen. Jeg måtte slutte å tråkke ellers hadde jeg smelt i bakken, raste belgieren til Nieuwsblad, mens lagkameratene gratulerte han med en sterk andreplass.

Du kan se video av spurten i bunn av artikkelen!

24-åringen får støtte av sin lagsjef Hans De Clercq, som mener han har sett at andre ryttere har blitt straffet for liknende manøvrere tidligere.

- Det ser ikke bra ut. Jeg tror Mark Cavendish hadde blitt disket for mindre.

Gikk glipp av historisk rekord
Seier i Paris-Tours hadde ikke bare blitt De Vreeses største seier noensinne, det ville også sikret rytteren som tidligere i år kjørte Glava Tour, en plass i historiebøkene.

For det 235,5 kilometer lange rittet ble tilbakelagt i rekordfart. Med en gjennomsnittshastighet på 48,6 kilometer i timen ble årets ritt det raskest kjørte endagsrittet over 200 kilometer noensinne.

- Vinglet, men var ikke farlig nok
Men protesten belgieren leverte førte ikke frem, til tross for at juryen er kritisk til Marcatos oppførsel på oppløpet.

- Det er ingen tvil om at Marcato skifter linje, men på det tidspunktet satt fortsatt Laurens De Vreese på hjulet hans. Nå så vi på hastigheten syklistene hadde og vurderte hvor farlig situasjonen var da vi tok avgjørelsen, kan juryesjef Guy Dobbelares fortelle.

Dermed forble seieren Marcatos, noe italieneren mener er en rettferdig avgjørelse.

- Da jeg tok ledelsen i spurten var det bare å se fremover. I hodet mitt så jeg bare mot målstreken. Dessuten var veien bred nok for alle, mente vinneren.

HTML EMBED

Hva synes du? Burde Marcato vært disket? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under artikkelen eller på vår facebookside!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag