RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Cavs deadline

Sist oppdatert:
HTC-Highroads stjernespurter skal ha gitt Bob Stapleton syv dager - på tourens andre hviledag.

På hvilket lag sykler Mark Cavendish neste år?

Det er en av mange overgangsspørsmål i den internasjonale sykkelsporten nå for tiden.

Det er ingen tvil om at 26-åringen en av de heteste rytterne på markedet sammen med Philippe Gilbert.

Helt siden oppstarten av Team Sky, hvor Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen står på lønningslisten, har Cavendish blitt linket til den britiske sykkelsatsingen.

Holm kan ta med seg Cav
Men hovedpersonen selv er ikke like sikker på Sky som mange av journalistene. Underveis i årets Tour de France ble Cavendish linket til et nytt storlag hvor også danske Brian Holm, sportsdirektøren i HTC-laget som har jobbet tettest på Cavendish de siste sesongene, kan være på til.

- Det er et lag som har budsjettet klart, men som mangler UCI-poengene og ledelsen. Jeg har et tilbud der jeg kan ta fire-fem av de beste rytterne med meg, og en av dem kunne jo være Mark Cavendish, sa Holm.

Les også: Nystartet lag inn i Cavendish-racet

HTC-Highroads manager, Bob Stapleton, har på ingen måte gitt opp Cavendish. Senest søndag bekreftet han at det fremdeles vil muligheter for å redde «verdens beste sykkellag».

Les også: Ny sponsor for «verdens beste sykkellag»?

Ovenfor Ekstra Bladet har Brian Holm fortalt at Cavendish gjerne vil bli hos Highroad, på laget hvor han har vunnet 20 etappeseirer i Tour de France-sammenheng.

- Nå som Tour de France er over går det fort i kontraktsforhandlingene. Rytterne vil ikke vente så mange dager før de tar en avgjørelse – det er også andre lag med i spillet, og de trenger et svar, sier Brian Holm ifølge cyclingnews.com og utdyper:

- På den andre hviledagen (under Tour de France), sa Mark til Bob at han hadde en uke på seg. Den er nå gått. Men hvis han kan vente syv dager, kan han kanskje vente åtte.

Hva med hjelperne?
Den danske sportsdirektøren innrømmer også at han gjerne vil fortsette samarbeidet med Cavendish.

- Jeg vil gjerne fortsatte med Mark, og det er vi også enige om.

cyclingnews.com skriver også at Mark Cavendish helst vil fortsette hos Highroad. For der har de bygget opp et slagkraftig opptrekk med Bernhard Eisel og Mark Renshaw i spissen. De har begge kontrakt med laget ut 2012, og hvis laget fortsetter er det unaturlig at de får forlate laget.

PS! Mark Cavendish trakk seg fra et kriteriumsritt i den belgiske byen Aalst mandag. Begrunnelse: «viktige sponsorsamtaler».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere