RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cech denne tabben!

Sist oppdatert:
Han gjør ikke mange tabber, Petr Cech. Ikke slipper han inn mange mål heller. Mandag gjorde han begge deler.

CHELSEA - FULHAM 3-2: Det er ikke mange utfordringer i europeisk fotball som er vanskeligere enn å møte Chelsea på Stamford Bridge nå for tiden. Det visste Fulham på forhånd. Og om noen skulle være frekke nok til å tro at det er mulig å hente poeng derfra, kom de raskt på andre tanker.

William Gallas ga Chelsea ledelsen før tre minutter var spilt.

Målet kom etter at Robert Huth headet en corner fra Frank Lampard i føttene på franskmannen, som enkelt kunne sette ballen i mål fra to meters hold. 2-0-målet kom drøyt 20 minutter senere, da Lampard skjøt via hånden til Tomasz Radzinski, forbi en utspilt Mark Crossley og i mål fra 20 meter.

Men Fulham skal ha kreditt for at de kjempet seg inn i kampen igjen. Det skal dog sies at de fikk god hjelp av hjemmelagets keeper, Petr Cech.

Tsjekkeren gjør ikke mange tabber, men andre juledag kom en stygg sådan. Boa Morte slo inn et frispark fra langt hold. Ballen gikk mellom beina på Cech. Brian McBride var våken og dyttet ballen inn i det åpne målet.

Tabben virket ikke så farlig da den skjedde, ettersom Chelsea hadde en tomålsledelse.

Men Fulham skapte en kjempesjanse ti minutter etter pause, da McBride ble spilt igjennom. Amerikaneren skjøt imidlertid svakt fra fem meter, og Cech klarte å slå ballen til corner. Ett minutt senere utlignet Heidar Helguson til 2-2 fra straffemerket, etter at nevnte McBride ble lagt i bakken av Joe Cole.

Det var faktisk mulig å ryste Chelsea likevel, selv på Stamford Bridge.

Men akkurat når hjemmelaget trengte det som mest, leverte Hernan Crespo varene.

20 minutter før dommer Graham Poll blåste for full tid vartet Joe Cole og Crespo opp med hver sin prestasjon i verdensklasse. Cole la en vanvittig pasning inn til Crespo, som på direkten banket ballen forbi en sjanseløs Mark Crossley i Fulhams mål til 3-2-ledelse for Chelsea.

Dermed gjentok historien seg: Chelsea overbeviste ikke, men tok tre poeng. Den eneste forskjellen denne gang var at de slapp inn mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere