*Nettavisen* Sport.

Cech støtter sparkingen av Di Matteo

Foto: Reuters/Scanpix

- Man var nødt til å forandre situasjonen.

27.11.12 17:13

Roberto Di Matteo måtte forrige uke ta sin hatt og forlate jobben som Chelsea-manager.

En omdiskutert avgjørelse fra Roman Abramovitsj, men Chelsea-eieren får nå støtte av Petr Cech.

- Må forandre situasjonen
Chelsea-keeperen mener klubben måtte gjøre noe for å komme seg ut av den dårlige formen i Premier League. Før Di Matteo fikk sparken, hadde londonklubben kun tatt to poeng på de fire siste kampene.

- Man trenger nye impulser for å komme seg ut av en situasjon som ikke er komfortabel. Det er et idéelt scenario å skaffe trepoengere på rekke og rad, det er derfor forandringer skjer. Man var nødt til å forandre situasjonen, en situasjon vi var inne i lenge. Vi fant ikke en vei ut, sier Cech til The Independent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Cech innrømmer samtidig at spillerne skal ta sin del av skylden for blåtrøyenes dårlige form.

- Når man kommer til det punktet at man skifter manager, er det fordi situasjonen er dårlig. Det må alle ta skylden for. Som spillere, føler man ansvaret, for vi er ansvarlige for at manageren må dra. Nå ønsker vi å gjøre det bra for vår nye manager (Rafael Benitez), sier han.

- Frykter konsekvensene
Støtten kommer dagen etter at Ruud Gullit, som både har spilt og vært manager i Chelsea, gikk ut og kritiserte måten Chelsea-eier Roman Abramovitsj styrer klubben på.

- Hvis man vinner noe med Chelsea, får man sparken. Jeg har det vondt på Robbies vegne. Jeg frykter for konsekvensene med tanke på publisiteten dette gir. Jeg elsker Chelsea, og jeg elsker måten klubben har utviklet seg på, men nå må man jobbe hardt for å få folks sympati tilbake, sa Ruud Gullit ifølge Sky Sports

Di Matteo har fått mye støtte etter at han måtte forlate Chelsea. José Mourinho synes hele affæren er trist.

- Jeg er aldri glad når en manager får sparken. Fordi det skjer med dem, kan det skje med meg. Jeg synes alltid synd på den som får sparken, og familien hans, for livene våre er ganske like, sa Mourinho.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.