*Nettavisen* Sport.

Celtic-seier i Old Firm uten Ajer og «Moi»

 

SCORET: Odsonne Édouard ble matchvinner da Celtic slo Rangers 2-0 i søndagens Old Firm. Foto: Andrew Milligan Foto: Andrew Milligan (AP)

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi måtte finne seg i å være tilskuere da Celtic slo byrivalen Rangers 2-0 i et intenst Old Firm-oppgjør på bortebane.

Odsonne Édouard ble dagens mann på Ibrox ettersom han scoret 1-0-målet etter en halvtimes spill. Franskmannen ble servert av Michael Johnson, som utnyttet en svak pasning fra Rangers-forsvarer Connor Goldson.

På overtid trygget Johnny Hayes seieren for gjestene. Da hadde kampen åpnet seg opp etter en svært sjansefattig og intens første time.

– Jeg er så stolt. Jeg er så stolt av laget. Jeg synes det var nok en enestående prestasjon. Alle har avskrevet oss. Vi har hatt noen vanskelige uker, sa Celtic-manager Neil Lennon til Sky Sports.

Ajer-bekymring

Han måtte klare seg uten Kristoffer Ajer, som normalt skulle spilt høyreback søndag. Nordmannen rakk ikke kampen som følge av en skade han pådro seg i torsdagens europacupkamp mot AIK.

Ifølge skotske medier plages Ajer av et lyskeproblem. Det gjør ham inntil videre usikker til Norges EM-kvalifiseringskamper mot Malta (h) og Sverige (b) i neste uke.

Mohamed Elyounoussi ble fredag Celtic-klar på et utlån fra Southampton. Han hadde håpet å debutere i Old Firm, men fikk ikke plass i troppen søndag.

Vingen håper å spille seg inn igjen i Norges landslagstropp med gode prestasjoner for Celtic.

Fortsatt lillebror

Rangers har vært «lillebror» i Glasgow de siste årene, men hjemmelaget gjorde sitt for å plage naboen i søndagens kamp.

Etter å ha kommet under før pause sendte Rangers mange mann i angrep for å jakte utligning. Men stadig var det slik at intensiteten i kampen og de mange duellene gjorde at ingen av lagene klarte å holde på ballen særlig lenge.

På tampen ble det kriging mot begge mål, men Hayes var altså mannen som klarte å få ballen i nettet.

– De siste gangene på Ibrox har vi ikke vært der vi skal, vi har ikke prestert, og derfor skyldte vi oss selv å legge ned en god prestasjon i dag. Å vinne i dag var avgjørende, sa Hayes.

2-0 i sesongens første Glasgow-derby betyr at Celtic troner alene på topp i skotske Premier League. Begge lagene gikk ubeseiret gjennom de tre første seriekampene.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag