RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Russell Cheyne / Reuters/ NTB scanpix

Celtic sikret ligagull med kalasseier

Sist oppdatert:
Celtic trengte kun ett poeng, men Glasgow-laget valgte like godt å slå Kilmarnock 6-0 på bortebane lørdag.

Glasgow (NTB): Dermed kunne «The Hoops» innkassere sitt første ligagull på fire år.

Krisen hos erkerival Rangers, som er trukket 10 poeng, har bidratt til at Celtic kan juble for ligagull fem runder før slutt. Bortefansen fikk en verdig feiring med målshow og seksmålsseier søndag.

Det hadde de neppe trodd for fem måneder siden. Da lå Celtic 15 poeng bak ligaleder Rangers, riktig nok med to kamper til gode. Men en smått utrolig formutvikling og katastrofen i Rangers har snudd opp ned på den skotske ligaen.

Norske Thomas Rogne var blant dem som kunne slippe jubelen løs lørdag. Midtstopperen var ikke på banen mot Kilmarnock, men har vært svært delaktig i Celtics suksessesong.

Kampen startet oppskriftsmessig for gjestene, som tok ledelsen ved Charlie Mulgrew etter sju minutters spill. Midtstopperkollega Glenn Loovens doblet ledelsen ni minutter senere, mens Mulgrew scoret Celtics fjerde «forsvarsmål» i det 35. minutt.

Gary Hooper la på til 4-0 like før pause. Etter 87 minutter vartet Joe Ledley opp med en lekker chip til 5-0, mens Hooper fikk runde av det hele til 6-0 like før slutt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere