RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Centimeterne skilte Tyler og Edvald

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble til slutt amerikansk jubel i Vattenfall Cyclassic.

Edvald Boasson Hagen har igjen kommet seg i kanonform. Det bør konkurrentene merke seg noen dager før starten av etapperittet Eneco Tour.

23-åringen varmet opp med den tradisjonsrike Vattenfall Cyclassic i Hamburg, søndag. Den 216 kilometer lange klassikeren, er blant høydepunktene for rytterne i den siste delen av sesongen.

Team Sky hadde ett navn på blokka før start: Edvald Boasson Hagen.

- Laget gjorde en kjempejobb for meg. Kurt tauet og dro i starten, og var med der fremme til langt ut i rittet. Da var det andre som tok over og Chris Sutton leverte et strålende opptrekk for meg før spurten, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Tøff bakke x 4
Rittet er såpass tøft at det faktisk hører til sjeldenhetene at det hele munner ut i en massespurt. Søndag skulle rytterne opp stigningen Waseberg fire ganger. Bakken er ikke mer enn 700 meter lang, men har på det verste en stigningsgrad på 15 prosent.

Ved siste gangs passering var det 15 kilometer igjen til målgang.

- Det foregår en rimelig tøff kamp om posisjonene når man skal inn i bakken. Bakken er såpass bratt og hard at den suger ut mye krefter.

Inn på oppløpet var det den norske Sky-rytteren som startet spurten. Med 500 meter igjen fosset gudbrandsdølen mot mål og hadde åpenbart seieren innenfor rekkevidde.

- Jeg hadde et lite håp, men Tyler Farrar ble for sterk. Det var en del motvind, så jeg ville vente så lenge som mulig før jeg gikk ut i vinden. Det var synd det ikke holdt helt inn, men det var nok ikke mer enn ti-tjue centimeter som skilte til slutt, forteller Boasson Hagen som ble passert av fjorårsvinner Farrar, mens som holdt André Greipel (HTC-Columbia) bak seg.

To blant de fire fremste
Gledelig var det også at Alexander Kristoff (BMC Racing Team) var pent framme og sikret seg fjerdeplassen.

- Det var veldig bra av Alex. Det er artig å se at han kjører så sterkt. I dag hadde han et lag som jobbet rundt ham også, forteller Edvald.

Om to dager stiller rudsbygdingen til start i etapperittet Eneco Tour. Et ritt han dominerte stort mens han sang på det siste verset i HTC-Columbia.

- Med hvilke ambisjoner går du inn i Eneco Tour denne gangen?

- Jeg skal prøve det jeg kan for å vinne, så får vi se, lyder svaret.

I fjor vant han to etapper og rittet sammenlagt. Det vil ikke forundre oss om mye dreier seg om Boasson Hagen også denne gangen.

Resultater Vattenfall Cyclassics:
1. Tyler Farrar (Garmin-Transitions) 5.02,36
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) samme tid
3. André Greipel (Team HTC-Columbia) st
4. Alexander Kristoff (BMC Racing Team) st
5. Allan Davis (Astana) st
6. Daniele Bennati (Liquigas-Doimo) st
7. Thomas Leezer (Rabobank) st
8. Enrique Mata (Footon-Servetto) st
9. Sébastien Hinault (AG2R La Mondiale) st
10. Marco Marcato (Vacansoleil Pro Cycling Team) st

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere