Cervélo-svenske kom inn «Bäck-veien»

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Alexander Wetterhall ledet Ringerike GP. Nå får han sjansen i Cervélo.

31.07.10 17:28

Det svenske landslaget kuppet på mange måter Ringerike Grand Prix innledningsvis, da Alexander Wetterhall angrep for å ta klatrepoengene på Kikut – men endte opp med å beholde ledertrøya i fram til den fjerde etappen.

Da var det imidlertid slutt for svenskene, og Christer Rake (Team Joker Bianchi) vant sammenlagt.

Den prestasjonen og seieren i FBD Insurance RáS på Irland, har imidlertid blitt lagt merke i utlandet. Nå får 24-åringen vise seg fram i Cervélo TestTeam ut sesongen.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Wetterhall til procycling.no.

Les også: Prinsen flytter

Bäckstedt ordnet opp
Svensken har sin bakgrunn fra terrengsykling. Foran 2009-sesongen skrev han under for Team Maximus Coffee. Et lag den tidligere Crédit Agricole-, Team Fakta-, Liquigas- og Garmin-rytteren Magnus Bäckstedt har vært med å bygge opp.

Det var den tidligere sykkelproffens kontakter som hjalp Wetterhall videre inn i Cervélo TestTeam, forteller han til procycling.no:

- Magnus har holdt kontakten med Cervélo over tid. Han har informert dem om mine prestasjoner, og har vært veldig hjelpsom under denne prosessen, sier svensken.

Gabba og Hushovd
Sammen med Daniel Teklehaymanot, en 21-åring fra Eritrea (!), får nå svensken muligheten til å vise seg fram på laget til Gabriel Rasch og Thor Hushovd ut sesongen.

Wetterhall blir en såkalt stagiaire, eller hospitant, noe som er en gyllen mulighet for yngre ryttere innenfor sporten.

- Hvordan ser du på å få sjansen på et såpass stort lag som Cervélo?

- Det er en kjempestor mulighet å få kjøre for Cervélo og i rittene de får innpass i. Jeg kommer til å utvikle meg som rytter, og målet er å overbevise nok til at de gir meg kontrakt for 2011-sesongen.

- Holder verdensklasse
Det er ikke de to nordmennene som har trukket i trådene denne gangen, men Maxiumus Coffee-rytteren er imponert over nivået den norske duoen holder.^

- De holder verdensklasse. Bare se på Thor: Han vant den grønne trøya under Tour de France, og var nære på i år også på tross av skadeproblemene. Gabriel er en utrolig dyktig hjelperytter. Han er en type laget virkelig trenger når det drar seg til i rittet, sier Wetterhall.

Nå får han sjansen til å smake på nivået selv. procycling.no ønsker den sympatiske svensken lykke til!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.