RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cervélos drømmeduo

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
- To sprintere i verdensklasse, sier sportsdirektøren.

Selv Thor Hushovd ble statist, da Heinrich Haussler tråkket til i finalen under Milano-Sanremo.

På sensommeren i fjor, var det markedets brutale tilfeldigheter som gjorde at Cervélo TestTeam kunne sikre seg en svært spennende sprintduo foran årets sesong.

Samtidig som grunnlegger Gerard Vroomen hadde bestemt seg for å trekke seg ut som utstyrsleverandør i Team CSC – og heller starte sitt eget profflag – gikk nemlig både Crédit Agricole og Gerolsteiner dukken økonomisk.

- I tillegg hadde en rekke andre lag problemer med sine hovedsponsorer. Plutselig var det en hel del ledige kvalitetsryttere på markedet. Det gjorde at vi kunne velge og vrake. Vi plukket ut rytterne vi ønsket opp og endte opp med å signere alle. Til slutt hadde vi alle kontraktene underskrevet i løpet av tre uker, sier Cervélo-direktør Thomas Campana til Cycling Weekly.

Hvorfor har han ikke vist dette før?
Så langt, alt vel. Cervélo sikret seg etablerte stjerner som Carlos Sastre og Thor Hushovd, erfarne ryttere som Andreas Klier, Roger Hammond, Simon Gerrans og Brett Lancaster.

I tillegg ble spennende ryttere som Heinrich Haussler, Marcel Wyss, Hayden Roulston og Dominique Rollin hentet inn til den kanadiske sykkelprodusentens lag.

Spesielt Haussler har vist seg å være en jackpot i signeringslotteriet.

- Det er nesten merkelig at han ikke har vist fram sine kvaliteter før. At han har så mye krefter igjen, etter å ha syklet nesten 300 kilometer i Milano-Sanremo, beviser at han er en av de beste spurterne som finnes, sier sportsdirektør Jean-Paul van Poppel til Nettavisen.

Oppvokst i Australia, proff i Tyskland
For de som ikke fikk det med seg, var det kun Mark Cavendish som motsto Haussler under avslutningen på monumentalklassikeren i Sanremo.

Som guttunge vokste Heinrich opp i Inverell, Australia. Han flyttet til Tyskland på grunn av sykkelkarrieren som 14-åring.

Det gikk likevel ti år før han fikk oppfylt drømmen om å bli proffsyklist. Gerolsteiner plukket opp rytteren foran 2005-sesongen.

Han kvitterte med etappeseier i Vuelta a España i debutsesongen og tok seks nye skalper året etter. Før Cervélo plukket ham opp på sensommeren 2008, var etappeseieren under Dauphiné Liberé den mest noterbare.

Men i sitt nye lag har Haussler blomstret. Han vant både poeng- og ungdomstrøya under Tour of Qatar, der han også ble nummer to sammenlagt. Tre etappeseirer har det også blitt, samt annenplassen under Milano-Sanremo.

- Haussler overrasket virkelig positivt i Portugal (tok to etappeseirer under Volta ao Algarve). Han er en langt bedre syklist enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg. Han har aldri vist seg fra en så sterk side tidligere, fremgangen har vært enorm, innrømmer van Poppel.

Hushovd: - Ingen konkurrent
Det mange utenforstående nå lurer på, er hvorvidt Haussler er en konkurrent for Hushovd på lang sikt. Det er selvsagt ikke noe «Oksen fra Grimstad» bruker mye tid på i offentligheten:

- Han er fantastisk bra, men jeg ser jo ikke på ham som en konkurrent. Han er en viktig lagkamerat som gjør at vi kan spille på hverandre mot slutten av rittene, sier Hushovd til Nettavisen.

Innfallsvinkelen til laget rundt sprintduoen er selvsagt omtrent den samme.

- Vi har to sprintere i verdensklasse på laget vårt: Thor Hushovd og Heinrich Haussler. Det er helt klart en styrke for oss når vi kommer inn i finalen. Under Het Nieuwsblad viste vi fram vår styrke (Thor vant). Nå kan vi sende en av dem i brudd og håpe på å vinne etappe, eller vi kan la det to spille på hverandre i spurten. Der kan dene ene angripe i front, mens den andre henger på - klar til overta den siste biten inn mot mål.

Prioriterer Hushovd
Under Milano-Sanremo var ikke Cervélo interessert i noe annet enn en samlet spurt. Til det var oddsen for at en av de to skulle lykkes, altfor god. Problemet var at Andreas Klier endte opp på motsatt side av Hushovd i spurten og at nordmannen ikke maktet å henge med på opptrekket til Haussler mot slutten.

Annen- og tredjeplass viser uansett at laget har blitt en dominerende styrke i forkant av de store brosteinsklassikerne i Belgia og Frankrike.

Ved å optmalisere samarbeidet mellom Thor og Heinrich, kan det bli mye glede i Cervélo-leiren utover våren.

- Det har ikke vært noe problem hittil. Thor er vår førsteprioritet foran klassikersesongen. Det kommer han til å være utover også. De to skal få utfylle hverandre under finalene fremover, sier van Poppel.

PS! Neste mulighet kommer under lørdagens E3 Prijs-Harelbeke for duoens vedkommende.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere